Statybos Šilainiuose kauniečius veda iš kantrybės – gatvė tuoj taps žvyrkeliu (dar papildyta) | Kas vyksta Kaune

Statybos Šilainiuose kauniečius veda iš kantrybės – gatvė tuoj taps žvyrkeliu (dar papildyta)

Kauno savivaldybės, skaitytojo Luko nuotr. / Kas vyksta Kaune montažas

Augant poreikiui, senosios mokymų įstaigų patalpos atnaujinamos ir modernizuojamos, o Šilainiuose jau ryškėja pirmųjų plyno lauko statybų kontūrai – Kuršių gatvėje kyla 200 vietų darželis. Jo atidarymas planuojamas kitų metų rudenį, tačiau vietiniai gyventojai stebisi statybvietės tvarka – gatvė tuoj pavirs žvyrkeliu.

Šilainiuose kylantis naujasis darželis tėveliams pasiūlys net 200 naujų vietų, o mažieji ugdymo įstaigą galės lankyti kuo arčiau namų. Bėda ta, jog skaitytojai pastebi, kad gatvė, kurioje statomas darželis baigia pavirsti žvyrkeliu, nes ten dirbanti sunkioji technika gatvę užneša purvu, kuris anot skaitytojų, nėra nuvalomas.

„Galit apsilankyti Kuršių gatvėje, kur stato naują darželį, buvo rašyta į savivaldybę kodėl nevaloma gatvė, nes ten tuoj bus žvyrkelis, kupstai tiesiog smėlio stovi“, – rašė toje gatvėje gyvenantis kaunietis Lukas.

Nevaloma Kuršių gatvė / Skaitytojo Luko nuotr.

Kaip pranešime spaudai anksčiau skelbė Kauno miesto savivaldybė, Kuršių gatvėje kyla naujas darželis, kuris užtikrins, kad daugiau vaikų galėtų mokytis kuo arčiau namų.

Savivaldybės teigimu, 93 Kauno miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigas šiemet lanko beveik 14,5 tūkst. auklėtinių. Vien Šilainių seniūnijoje veikiančiuose dešimtyje darželių – daugiau kaip 2200 vaikų. Tarp jų – nemažai gyventojų iš aplinkinių teritorijų – Smėlių, Milikonių, Linkuvos, Romainių, Vytėnų bei Sargėnų.

Naujasis darželis statytas orientuojantis į vidaus ir lauko erdvių funkcionalumui. Erdviose patalpose išsiteks 12 grupių – dvi lopšelio ir keturios, skirtos auklėtiniams nuo 2 iki 3 metų amžiaus. Jas lankys po 15 vaikų. Dar šešiose grupėse – po 20 auklėtinių nuo 3 metų iki priešmokyklinio amžiaus.

Moderniose erdvėse taip pat numatyta įrengti sporto bei užsiėmimų sales, valgyklą, specialistų kabinetus ir kitas reikiamas patalpas. Įstaigą lankys 200 vaikų, kuriuos ugdys daugiau kaip 50 darbuotojų.

Artėja apdailos darbai

Dar rugpjūtį, pradėjus ruoštis statyboms, Kuršių gatvėje pašalinti menkaverčiai krūmai ir šabakštynai, sklypas išvalytas nuo ten buvusio statybinio laužo. Statybų teritorijoje jau įgręžti poliai, įrengti rostverkai, lauko vandentiekio ir nuotekų šalinimo tinklai.

„Šiomis dienomis pradėjome mūryti sienas, po to seks stogo darbai. Iki Naujųjų metų šilainiškiai turėtų pamatyti pilnai iškilusias lauko konstrukcijas. Jei oro sąlygos nesukliudys, toliau pastato išoriniai paviršiai bus aptaisomi apdailinėmis plokštėmis, lauks statinio vidaus įrengimo darbai“, – statybų darbų eigą komentavo bendrovės „Statybų vizija“ darbų vadovas Audrius Bartusevičius.

A+ energetinio naudingumo klasės darželio rangos darbų konkursą laimėjusi įmonė Kaune jau įgyvendino keletą projektų: nuo nulio pastatė Veršvų gimnazijos pradinės mokyklos pastatą Romainiuose ir šią vasarą užbaigė naująją sporto mokyklos „Bangpūtys“ irklavimo bazę ant Lampėdžių ežero kranto.

[galerija kiek=”4″]

Darželiai arčiau namų

Nors Kaune esama darželių, kuriuose šiuo metu vis dar likę dešimtys laisvų vietų, priėmimo sistemoje matyti nemažai prašymų lankyti ugdymo įstaigas būtent Šilainių seniūnijoje. Pasak Kauno mero pavaduotojos, Rasos Šnapštienės, dauguma tėvelių savo atžalas registruoja į keletą darželių, tačiau visuomet renkasi esančius arčiausiai namų.

Daugiau pokyčių kitąmet

Naują darželį Šilainių seniūnijoje planuojama statyti ir sparčiai besiplečiančiuose Romainiuose, Vijūkų gatvėje. Jį turėtų sudaryti 14 grupių. Šiuo metu rengiami priešprojektiniai pasiūlymai.

Kitais metais Kaune numatyta modernizuoti daugiau įstaigų. Žaliakalnio,  „Boružėlės“ ir „Svirnelio“ darželių pavyzdžiu paseks ir kitos miesto įstaigos. „Ežiuko“ ir „Šnekučio“ darželiuose bus atnaujintos multifunkcinės erdvės. Darbai vyks ne tik vidaus erdvėse, bet ir lauke: bus apšiltinami pastatų fasadai bei stogai.

Dar viena įstaiga įsikurs naujai „prikeltose“ patalpose Vilijampolėje, Jūratės gatvėje. Projekte numatyta įrengti 9 ikimokyklinio amžiaus grupes – apie 160 vietų. Iki šių metų pabaigos konkurso būdu planuojama išrinkti darbus atliksiantį rangovą.

Papildyta spalio 26 d., 15.07 val.

Su naujienų portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekę „Statybų vizijos“ atstovai reaguoja į kauniečių pastabas dėl Kuršių gatvėje vykdomų statybos darbų. Statybų teritorijos švarą prižiūri ne tik statybų įmonė, bet ir „Kauno švara“, o Kuršių gatvė esą valoma pagal poreikį ir atsižvelgiant į transporto priemonių srautą.

Valoma Kuršių gatvė / „Statybų vizijos“ nuotr.

„Pagal galimybes tvarkomės. Planuojame objekte įsirengti „kercherį“, apsitvarkome įvažiavimus. Kol buvo sausa viskas atrodė gražu, lietingas periodas duoda savo vaisius“, – tvirtino Statybos darbų vadovas A. Bartusevičius ir pridūrė, kad gatvė nėra palikta likimo valiai. „Požiūris, kad statybų teritorija turi būti tvarkinga – yra“.

Valoma Kuršių gatvė / „Statybų vizijos“ nuotr.

Papildyta spalio 27 d., 12.28 val.

Kaip naujienų portalui nurodė „Kauno švaros“ atstovas Jonas Tumpa, vykdant Kauno miesto savivaldybės administracijos užsakymą, Kuršių g. kiekvieną savaitę valoma 2 kartus – trečiadienį ir penktadienį.

„Šiuo atveju, mes gavome papildomą „Statybų vizija“ prašymą vienkartiniam mechanizuotam gatvės atkarpos (šalia darželio statybų aikštelė) išvalymui. Spalio 22 d., atsižvelgiant į prašymą, mes juos atlikome“, – komentavo J. Tumpa.

„Apie tai, kad rangovai teršia kelio dangą įspėjome tiek Šilainių seniūniją, tiek pačią įmonė, todėl tikimės, kad tai nepasikartos. „Statybų vizija“, kaip ir kitos statybų įmonės, privalo pasirūpinti, kad iš statybos aikštelių pajudančios transporto priemonės neišvažiuotų purvinais ratais. Tokiu būdu jos ne tik teršia gatves, bet ir kelia pavojų kitiems eismo dalyviams“, – komentavo „Kauno švaros“ atstovas.

Ir pridūrė, kad statybvietėse turėtų būtį aikštelė ar vieta, kurioje transporto priemonės ratai pagal poreikį galėtų būti nuplaunami, kad į viešą kelią papultų tik švarios transporto priemonės. J. Tumpos teigimu, Administracinių nusižengimų kodekse nustatyta administracinė atsakomybė nuo 300 iki 560 € už automobilių kelio dangos užteršimą.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA