Praneša skaitytojai: Aleksoto-Vilijampolės rinkėjai turėjo prašyti praeivių pagalbos | Kas vyksta Kaune

Praneša skaitytojai: Aleksoto-Vilijampolės rinkėjai turėjo prašyti praeivių pagalbos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ankstų sekmadienio rytą į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojas su nemalonia istorija. Atėjęs atlikti pilietinę pareigą turėjo raudonuoti ir iš praeivių prašyti pagalbos. Pasirodo Aleksoto-Vilijampolės apygardoje, Demokratų apylinkėje nėra tušinukų, o juos teko skolintis iš kitų rinkėjų.

„Rinkimų apygardose nesuteikiami tušinukai! Tai kaip balsuoti? Atsakė, kad turite atsinešti savo. Ar tikrai? Gi skelbta, kad rekomenduojama. Mano atveju Demokratų rinkimų apylinkė“, – nemalonią situaciją nupasakojo balsuoti atėjęs kaunietis.

Pasiteiravus, kaip sprendė iškilusią problemą, ar liko visai nebalsavęs, jis patikino, jog tušinuką jam paskolino ten pat buvę žmonės, tačiau kelia rūpestį, ar visi atėję rinkėjai turėjo galimybę atiduoti savo balsą be didesnių nesklandumų.

Susisiekus su Vyriausiosios rinkimų komisijos atstove žiniasklaidai, ši pranešė, kad situacija yra žinoma ir dabar ji jau išspręsta, rinkimų apylinkėje parūpinta tušinukų, jog šių nepritruktų rinkėjams.

„Vienas rinkėjas ryte kreipėsi, kuris neatsinešė savo tušinuko ir tikėjosi jį gauti apylinkėje, todėl susisiekėme su apylinke ir šie patikino, jog bus padėta daugiau tušinukų, kad jų visiems pakaktų“, – patikino VRK atstovė.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad spalio 25 dieną balsavimas prasideda 7 valandą ir trunka iki 20 valandos.

Kaip anksčiau skelbė VRK, rinkėjų prašoma ateiti balsuoti su nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, turėti savo rašymo priemonę, nepamiršti asmens dokumento. Neturintiesiems kaukės ar rašiklio, jie duodami vietoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA