Rinkimų savaitė nepraėjo be intrigų – policija pradėjo du ikiteisminius tyrimus (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Rinkimų savaitė nepraėjo be intrigų – policija pradėjo du ikiteisminius tyrimus (atnaujinta)

BNS 2020/10/25 10:41
Policijos nuotr.

Nuo pirmadienio vykstant išankstiniam balsavimui antrajame Seimo rinkimų ture, šalies policija pradėjo du ikiteisminius tyrimus, susijusius su rinkimais.

Kaip BNS sekmadienį sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, abu ikiteisminiai tyrimai pradėti pirmadienį, vienas jų – dėl bandymo įsilaužti į balsavimui iš anksto skirtą vagonėlį sostinės Lukiškių aikštėje. Antrojo ikiteisminio tyrimo aplinkybių policija kol kas nedetalizuoja.

Šiandien, rinkimų dieną (iki 20 val.) gautas 31 pranešimas, daugiausiai pranešimų gauta iš Vilniaus apskr. – 15, Tauragės apskr. – 6, Kauno apskr. – 4, Klaipėdos ir Alytaus apskr. – po 3. Pradėtų ikiteisminių tyrimų nėra.

Išankstinio balsavimo metu buvo gauti 35 pranešimai, pradėti 2 ikiteisminiai tyrimai (trukdymas pasinaudoti rinkimų teise Tauragės apskr. ir bandymas apvogti sostinės Lukiškių aikštėse įrengtą išankstinio balsavimo punktą).

Daugiausiai pranešimų gauta dėl neleistinos agitacijos, galimų rinkėjų pavežimų ar papirkimų, dėl viešosios tvarkos pažeidimų, neblaivių asmenų, kaukių nedėvėjimo, rinkimų stebėjimo pažeidimų.

Dėl kai kurios gautos informacijos yra renkama papildoma medžiaga, tikslinamos aplinkybės.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ teigia, kad jų stebėtojai penkis kartus kreipėsi į Lietuvos policiją dėl galimo rinkėjų papirkimo ir pavėžėjimo atvejų Vilniaus regione.

Rinkimų stebėtojai teigia, kad apylinkėse pastebėjo netaisyklingai užplombuotų balsadėžių, ne visur rinkimų komisijų nariai naudoja asmens duomenų apsaugą užtikrinančius rinkėjų sąrašų antdėklus, rinkėjai ne po vieną eina į balsavimo kabinas, taip pat nemažai atvejų, kur apylinkėse neatsakingai dėvimos ar nedėvimos asmens apsaugos priemonės.

Policijos vertinimu, rinkimai praėjo pakankamai ramiai, ypatingų įvykių neužfiksuota, policija aktyviai reagavo į gaunamus iškvietimus, pagal iš anksto sudarytus maršrutus dirbo ir patruliavo prie rinkiminių komisijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA