Žurnalistui A. Tapinui nustatytas koronavirusas: yra reikalų | Kas vyksta Kaune

Žurnalistui A. Tapinui nustatytas koronavirusas: yra reikalų

delfi.lt 2020/10/24 18:47
Delfi nuotr.

Šeštadienio vakarą žinomas visuomenės veikėjas, žurnalistas Andrius Tapinas savo „Facebook“ paskyroje paskelbė, kad užsikrėtė koronavirusu.

Kaip dalinosi žinomas žurnalistas, dabar reikia sulaukti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NSVC) skambučio ir prisiminti, su kuo bendravo.

„Tad rytoj vakare būsiu galbūt pirmasis covidinis rinkimų nakties laidos vedėjas. Virtuvėje prie krano“, – šmaikštavo A. Tapinas.

Pajuto peršalimo simptomus

Žinomas laidų vedėjas, „Laisvės TV“ įkūrėjas paaiškino, kad feisbuke V. Uspaskichui išreikšta padėka yra ironija. Jis nežino, ar tikrai užsikrėtė nuo jo. „Delfi“ primena, kad V. Uspaskichas penktadienį žiniasklaidai pareiškė, kad COVID-19 testo nesidarė.

„Turėjau su juo labai artimą kontaktą. Ne vienas žiūrovas buvo pastebėjęs, kad Viktoras kosčioja pokalbio metu, kai mes turėjome su juo tiesioginį eterį. Tačiau – čia parašiau labiau ironizuojant, tikimybė yra tikrai maža. Būtų labai ironiška nuo Viktoro užsikrėsti“, – sakė A. Tapinas.

Jis pats teigia dabar bandąs sudaryti savo kontaktų sąrašą, tačiau nemano, kad jis bus labai didelis.

„Dabar skaičiuojuosi. Kažkada sulauksiu skambučio iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, tada tiksliai žinosi. Bet, kaip suprantu pagal tas dienas, kai reikia suskaičiuoti, tai dar yra visai neblogai, nes aš jau savaitę nesu Vilniuje. Turiu nedideles atostogas. Tai beveik tų kontaktų per pastarąją savaitę nebuvo. Tikriausiai jų bus mažiau negu būtų buvę tokiu atveju, jeigu būčiau gyvenęs įprastinį savo gyvenimą Vilniuje“, – sakė A. Tapinas.

Pašnekovas teigė, kad testą atliko po to, kai pajuto peršalimo simptomus.

„Simptomų buvo, dėl to važiavau tirtis, atšaukėme filmavimą Gargžuose. (…) Tie simptomai, kuriuos jaučiau, buvo lyg peršalimas: prasidėjo kaulų laužymas, kosėjimas. Dabar tų simptomų beveik nebeliko. Šiandien jau visai gerai jaučiausi. (…) Dabar laikysiuosi protokolo, ir žiūrėsiu, kas bus“, – sakė A. Tapinas.

Per parą patvirtinti 474 nauji atvejai

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 474 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 188 iš jų registruoti Vilniaus, 89 Kauno, 75 Klaipėdos, 54 Šiaulių, 21 Marijampolės, 20 Telšių, 14 Tauragės, 9 Alytaus, 3 Utenos ir 1 Panevėžio apskrityse.

Šiuo metu atlikti 318 atvejų epidemiologiniai tyrimai. Po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, epidemiologų vertinimu, pagal šiuo metu turimus duomenis, praėjusią parą užsikrėtė 177 asmenys. Be to, registruoti 2 įvežtiniai atvejai: po 1 – iš Baltarusijos ir Norvegijos.

Tuo tarpu, 139 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Per vakar parą patvirtinti 2 mirties atvejai Šilutės r. Vienas asmuo priklausė 40-50 metų amžiaus grupei, turėjo kitų lėtinių susirgimų. Užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos. Kitas asmuo priklausė 80-90 metų grupei, taip pat turėjo kitų lėtinių susirgimų. Šio asmens užsikrėtimo koronavirusine infekcija aplinkybės yra nežinomos.

Taip pat 1 mirtis fiksuota Marijampolės apskrityje. Asmuo priklausė 80-90 metų amžiaus grupei. Užsikrėtimo aplinkybės galimai susiję su Marijampolės specialiaisiais socialinės globos namais.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA