Naujuoju LSMU rektoriumi išrinktas kardiochirurgas R. Benetis | Kas vyksta Kaune

Naujuoju LSMU rektoriumi išrinktas kardiochirurgas R. Benetis

BNS / Ignas Jačauskas 2020/10/24 10:32
Asociatyvi DELFI nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Taryba penktadienį naujuoju universiteto rektoriumi patvirtino profesorių kardiochirurgą Rimantą Benetį, pranešė universitetas.

Jis buvo vienintelis pateikęs kandidatūrą konkurse ir nuo lapkričio 4-osios pakeis ilgametį rektorių Remigijų Žaliūną.

LSMU atstovai BNS informavo, kad Taryba R. Benetį patvirtino vienbalsiai.

Išrinktojo rektoriaus pristatytoje universiteto veiklos penkerių metų programos koncepcijoje numatoma puoselėti LSMU tarptautiškumą ir atvirumą kaitai bei naujovėms.

„Šiandien universitetą matau kaip lyderiaujantį Europoje sveikatos mokslų universitetą visuomenės klestėjimui, kurio misija – kurti, kaupti, sisteminti ir skleisti mokslo žinias, naujausius mokslo ir studijų laimėjimus, mokyti ir ugdyti kūrybingą, dorą, iniciatyvią, išsilavinusią, sveiką, savarankišką ir verslią asmenybę, puoselėti demokratiją ir gerovę, ugdyti sveiką bei išsilavinusią visuomenę“, – teigia išrinktasis LSMU rektorius.

R. Benetis yra ilgametis Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas ir Kardiologijos instituto direktorius, jis prieš du dešimtmečius vadovavo pirmajai širdies persodinimo operacijai Kaune, 2007-iasiais – pirmąją Baltijos šalyse plaučių ir širdies bei plaučių komplekso persodinimo operaciją.

Jis yra paskelbęs beveik pusę tūkstančio mokslinių straipsnių, yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžius

LSMU R. Žaliūnas vadovavo dvi kadencijas nuo 2010-ųjų, prieš tai jis dvi kadencijas vadovavo ir Kauno medicinos universitetui, kuris po susijungimo su Lietuvos veterinarijos akademija ir tapo LSMU.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA