Veiksmo filmas netoli Kauno: sprunkantys kontrabandininkai prarado ir prekes ir automobilį | Kas vyksta Kaune

Veiksmo filmas netoli Kauno: sprunkantys kontrabandininkai prarado ir prekes ir automobilį

VSAT nuotr.

Kėdainių rajone pasieniečiai užklupo kontrabandininkus, į automobilį „Audi A6“ kraunančius iš traukinio išmestas nelegalių cigarečių dėžes. Iš viso sulaikyta daugiau kaip 12 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

Ketvirtadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai kartu su AB „Lietuvos geležinkeliai“ Saugos ir rizikų valdymo departamento darbuotojais tikrino išankstinę informaciją apie nelegalų krovinį.

Nuvykę į Zabieliškio mišką, esantį Kėdainių rajone, šalia geležinkelio bėgių VSAT pareigūnai pastebėjo, kad iš pravažiuojančio traukinio mėtomi paketai. Šis krovininis sąstatas važiavo iš Baltarusijos ir turėjo pasiekti Klaipėdą.

Šalia geležinkelio buvę trys asmenys išmestą krovinį nešė į automobilį „Audi A6“ lietuviškais numeriais. Pamatę artėjančius pareigūnus krovikai sušoko į „Audi A6“ ir dideliu greičiu spruko.

Pasieniečiai juos pradėjo persekioti, o bėglių automobiliui sulaikyti buvo panauda priverstinio stabdymo juosta, vadinamasis „ežys“.

Netrukus automobilis „Audi A6“ buvo aptiktas gretimame miške, apie 1,5 km nuo geležinkelio. Jame VSAT pareigūnai rado 6996 pakelius cigarečių „Fest“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Sprukusių asmenų paieškai buvo pasitelktas policijos kinologas su šunimi, tačiau tai rezultatų nedavė.

VSAT pareigūnai šalia geležinkelio bėgių rado dar 5500 pakelių cigarečių „Fest“. Iš viso operacijos metu aptikti 12 496 pakeliai cigarečių „Fest“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 38 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Audi A6“ ir rūkalai saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA