JAV patvirtino pirmąjį vaistą nuo koronaviruso | Kas vyksta Kaune

JAV patvirtino pirmąjį vaistą nuo koronaviruso

BNS 2020/10/23 08:39
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) patvirtino antivirusinį preparatą remdesivirą kaip pirmąjį preparatą koronavirusinei infekcijai COVID-19 gydyti ir leido jo duoti intraveniniu būdu pacientams, kuriems reikalinga hospitalizacija.

Preparatas, Kalifornijoje įsikūrusios farmacijos įmonės „Gilead Sciences Inc.“ platinamas „Veklury“ pavadinimu, sutrumpindavo sveikimo laiką apie penkiomis dienomis – jo gaudavę pacientai pacientai ligoninėse būdavo gydomi vidutiniškai 10 dienų, o negaudavę – 15 dienų, rodo didelė studija, atlikta vadovaujant JAV Nacionaliniam sveikatos institutui.

FDA dar pavasarį buvo leidusi skirti remdesiviro koronavirusu užsikrėtusiems pacientams kritiniais atvejais, o dabar šis preparatas tapo pirmuoju JAV oficialiai visiškai patvirtintu vaistu nuo COVID-19.

„Gilead“ nurodė, kad „Veklury“ gali būti skiriamas žmonėms nuo 12 metų ir sveriantiems mažiausiai 40 kg, jeigu jų būklė dėl koronavirusinės infekcijos reikalauja hospitalizacijos. Preparatas veikia blokuodamas viruso dauginimosi mechanizmą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA