Savaitgaliui – džiuginanti sinoptikų prognozė: orai bus permainingi, bet šiluma nesitrauks | Kas vyksta Kaune

Savaitgaliui – džiuginanti sinoptikų prognozė: orai bus permainingi, bet šiluma nesitrauks

Ruduo Kaune/ R. Tenio nuotr.

Artimiausiomis dienomis orai šalyje tik gerės: gūsingas vėjas iki sekmadienio turėtų nurimti, o temperatūra šią dieną kils iki 13–15 ar net 16 laipsnių šilumos, prognozuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Pasak sinoptikų, panašūs orai turėtų išsilaikyti ir kitos savaitės pradžioje.

Penktadienį Lietuvos orus lems per Suomiją ir Kareliją slenkančio ciklono pietinis pakraštys. Diena bus debesuota su pragiedruliais. Protarpiais numatomas lietus, gausiau palis šiaurinėje šalies pusėje. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, 8–13 m/s, vėjo gūsiai daug kur sieks 15–18 m/s.

Aukščiausia temperatūra niūresniuose šiauriniuose rajonuose kils iki 12–14 laipsnių, o pietinėje, šviesesnėje šalies pusėje sieks 15–16 laipsnių šilumos.

Šeštadienį mūsų orus lems ciklono pietvakarinis pakraštys. Naktį ir rytą nedidelį lietų į pietinę respublikos dalį atneš piečiau banguojantis atmosferos frontas. Įdienojus orai trumpam pagerės, gali pro debesis švystelėti saulė. Popietę vėl tvenksis debesys ir, pradedant šiaurės vakariniais rajonais, vėl prapliups lietus, tik šįkart jį jau lems kitas – iš šiaurės atkeliavęs atmosferos frontas.

Vėjas išliks vakarų, pietvakarių, bus smarkokas, dieną arčiau jūros jo gūsiai sieks 15 m/s. Nakties temperatūra pietinėje Lietuvos pusėje laikysis apie 7–9 laipsnius, pajūryje bus dar šilčiau, vėsu bus tik šiauriniuose rajonuose – vos 4–6 laipsniai. Dieną daugelyje šalies vietovių vyraus 12–14 laipsnių šiluma, pietvakariniuose rajonuose gali sušilti ir iki 15 laipsnių.

Sekmadienį mūsų regione stiprės aukštesnio slėgio sritis. Jau naktį lietaus bus nedaug, palis ne visur. Paryčiu, vėjui aprimus, vietomis formuosis rūkas. Oras naktį atvės iki 5–10 laipsnių šilumos. Sekmadienio dieną orai dar pagerės: lietaus tikimybė bus maža, pro debesis žvilgčios saulė, pūs šiltas ir nesmarkus pietų vėjas. Temperatūra su saulės pagalba daug kur pakils iki 13–15 ar net 16 laipsnių šilumos.

Ateinančios savaitės pradžia didelių permainų dar neatneš.

Pirmadienio naktį debesų bus nedaug, lietaus nenumatoma, tik vietomis nusidrieks rūko skraistės. Temperatūra neturėtų kristi žemiau 4–9 laipsnių šilumos. Pirmadienio dienos pradžia taip pat bus sausa ir šviesi, tik stiprėjantis pietryčių vėjas išduos artėjantį žemesnio slėgio sūkurį.

Įdienojus debesų ims sparčiai daugėti, o vakariniuose rajonuose popietę negausiai palynos. Šilumos dėl debesų ir vėjo dieną bus truputį mažiau – vyraus 13–14 laipsnių.

Antradienio naktį žada palyti daugelyje šalies vietovių, dieną – jau tik vietomis. Vyraus nedidelis lietus. Vėjas pūs iš pietryčių, pietų, vidutinio stiprumo. Debesuota naktis numatoma gana švelni, apie 6–11 laipsnių šilumos, dieną oras turėtų sušilti iki 11–15 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA