Naujojo Kauno policijos vadovo tikslas: žmonės turi jaustis saugūs net ir nematydami pareigūno | Kas vyksta Kaune

Naujojo Kauno policijos vadovo tikslas: žmonės turi jaustis saugūs net ir nematydami pareigūno

BNS 2020/10/23 20:12
Kauno apskr. VPK nuotr.

Spalio pradžioje Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas pradėjęs eiti Mindaugas Baršys sau kelia tikslą, kad žmonės saugūs jaustųsi net ir tuomet, kai nemato nuolat gatvėse patruliuojančių pareigūnų bei žada dėmesį skirti nusikaltimų prevencijai.

„Mes visas jėgas ir turime skirti tam, kad žmogus, išėjęs į gatvę, jaustųsi saugus nebūtinai matydamas pareigūną“, – BNS penktadienį sakė M. Baršys.

„Jeigu aš sulauksiu to momento, jausiu, kad mano darbas yra padarytas. Nes nuomonių visokių yra, bet tikslą turime tą kelti sau: mes tam ir esame, kad žmonės jaustųsi saugūs ir kad galėtumėme tiems žmonėms padėti, kada ištiko nelaimė arba nusikalstama veika įvyko“, – pabrėžė komisariato viršininkas.

Kauno apskritis – naujas iššūkis

Iš Marijampolės apskrities policijos vadovo pareigų į Kauną dirbti atvykęs pareigūnas teigė, kad šis miestas jam patinka, o nusikalstamumo požiūriu nėra kuo nors išskirtinis.

„Kaunas nėra kažkuo išskirtinis. Apskritai dideli miestai yra vienos problemos, didesnė koncentracija žmonių, didesnė koncentracija – natūralu – ir nusikalstamų veikų. Čia vienaip mes turime veikti, ir šiek tiek kitaip mes turime veikti kaimiškosiose teritorijas arba mažesniuose miesteliuose“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto, M. Baršio teigimu, Kauno apskrityje nėra sričių, kurios, jo vertinimu, reikalautų skubaus dėmesio. Kita vertus, darbo pareigūnams neabejotinai yra.

„Didžiųjų miestų problema yra narkotikai. Lygiai taip pat aš galiu lyginti su buvusia darboviete, su buvusia apskritimi, tai čia yra daugiau vagysčių: pirmoje vietoje yra vagystės ir tik antroje smurtas artimoje aplinkoje. Bet čia tokie vyraujantys dalykai, nėra kažkokių didelių skirtumų“, – kalbėjo jis.

Vadovavimas Kauno apskrities policijai, pasak M. Baršio, jam yra iššūkis, tačiau jį sako pasirinkęs tikslingai.

„Didelis iššūkis ir, aišku, kad sunku, bet ne poilsiauti atėjau. Žinau, ką renkuosi, žinau, kur ėjau ir žinojau, kad tikrai teks padirbėti. Tikrai nesu tas žmogus, kuris poilsiautų“, – sakė naujasis Kauno apskrities policijos vadovas.

Jis šiuo metu tęsia susitikimus su Kauno apskrities policijos padalinių vadovais, jau turėjo galimybę pabendrauti su Jonavos ir Kaišiadorių merais.

Komisariato viršininkas vylėsi, kad pandemija nesužlugdys planų susitikti ir su likusiais apskrities savivaldybių vadovais bei socialiniais policijos partneriais.

„Bet bet kokiu atveju, filosofija tokia, kad prevencinė veikla turi būti pirmose gretose, rezonansų valdymas lygiai taip pat turi būti pirmose gretose“, – sakė jis.

Ankstesnio vadovo istorijos nesureikšmina

M. Baršys Kauno apskrities policijos vadovu tapo praėjus beveik metams po to, kai pernai lapkritį nuo pareigų nušalintas tuometinis komisariato vadovas Darius Žukauskas. Tuomet pradėtas patikrinimas dėl įtartinų jo ryšių, ir šių metų vasario 26 dieną D. Žukauskas atleistas, nes neteko teisės dirbti su slapta informacija.

M. Baršys nesiėmė vertinti D. Žukausko atleidimo istorijos, tačiau teigė, kad šiuo metu situacija komisariate yra nebloga.

„Tikrai jau ir laikinasis vadovas daug įvairiausių darbų yra padaręs – tai tiesiog darbų tęstinumas, žmonių nuraminimas, pasakymas, kad eikime visi viena kryptimi, ir tiek“, – kalbėjo jis.

„Aš atėjau be išankstinių nuostatų į policijos įstaigą, kuri turi savo tikslus, prioritetus, uždavinius ir mes tiesiog spręsime juos be jokių išankstinių nuostatų ar nuoskaudų ar nuomonių“, – sakė M. Baršys.

Komisariato vadovas pabrėžė, kad dirbant labai svarbus ir visuomenės pasitikėjimas, nes jo nebuvimas itin apsunkintų pareigūnų darbą.

„Be visuomenės, vieni, negalime visko išspręsti, negalime tų pačių nusikaltimų išaiškinti, prevencijos bendrosios negalime daryti, jeigu visuomenė su mumis nenori bendrauti“, – kalbėjo jis.

M. Baršys gimė 1982 metais Tauragėje. Mykolo Romerio universitete jis įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį, tarnybą pradėjo 2001 metais Tauragės rajono policijos komisariate. Nuo 2017 metų jis vadovavo Marijampolės apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA