„Swedbank“ siūlo prie banko jungtis naudojant piršto antspaudą ar veido atpažinimą | Kas vyksta Kaune

„Swedbank“ siūlo prie banko jungtis naudojant piršto antspaudą ar veido atpažinimą

Asociatyvi / DELFI nuotr.

„Swedbank“ pasiūlė galimybę klientams jungiantis prie interneto banko savo tapatybę patvirtinti naudojant biometrinius duomenis − piršto atspaudą ar veido atpažinimą. Šalies bankininkystėje ši inovacija susieti interneto banką ir kliento biometrinių duomenų naudojimą banko išmaniojoje programėlėje pristatyta pirmąkart.

„Naudodami biometrinius duomenis klientai galės daug paprasčiau pasiekti kasdienės bankininkystės paslaugas. Tai yra dar vienas saugus ir greitas būdas prisijungti prie savo interneto banko, nenaudojant jokių papildomų slaptažodžių“, – sako Jūratė Gumuliauskienė, „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė.

Ši paslauga leidžia vartotojams naudotis kasdienėmis banko paslaugomis be papildomų prisijungimo priemonių, pavyzdžiui, programėlės „Smart-ID“ ar PIN kodų generatoriaus. Numatoma, kad artimiausiu metu tokiu būdu prisijungę banko klientai galės tvirtinti ir mokėjimų pavedimus (iš eilės iki 10 mokėjimų, neviršijančių 100 EUR).

„Swedbank“ duomenys rodo, kad maždaug ketvirtadalis visų klientų Lietuvoje jau naudoja biometrinį kliento tapatybės nustatymą kaip būdą prisijungti prie „Swedbank“ išmaniosios programėlės. Šių metų rugsėjo mėnesio duomenimis, biometrinius duomenis naudojo 246 tūkst. „Swedbank“ klientų Lietuvoje.

„Gyventojus raginame aktyviai naudoti bent du prisijungimo prie savo interneto banko būdus. Tai gali būti „Smart-ID“, biometriniai duomenys, PIN kodų generatorius, m. parašas.

Alternatyvus dviejų identifikavimo priemonių naudojimas užtikrina, kad gyventojams nekils problemų prisijungti prie savo sąskaitos ir naudotis kasdienės bankininkystės paslaugomis“, – teigia J. Gumuliauskienė.

Artimiausiu metu visi banko klientai prie prisijungimo būdų interneto banke pradės matyti skiltį „Biometrika“, rašoma „Swedbank“ pranešime žiniasklaidai.

Pasak „Swedbank“ atstovės, norėdami pasinaudoti naujuoju prisijungimo būdu, vartotojai pirmiausiai turės įjungti biometrinio prisijungimo funkciją „Swedbank“ išmaniojoje programėlėje. Užtikrinant kliento duomenų saugumą, pirmą kartą jungdamiesi prie interneto banko biometrinių duomenų pagalba, klientai turės įvesti ne tik savo naudotojo ID, bet ir asmens kodą.

Iki šiol banko klientai galėjo naudoti biometrinius duomenis prisijungiant tik prie išmaniosios programėlės ir joje darydami pavedimus iki 100 EUR.

Biometrinių duomenų naudojimas prisijungimui – dar vienas „Swedbank“ žingsnis, palengvinantis kasdienę bankininkystę. Bankas taip pat neseniai pristatė E. taupyklę bei galimybę programėlėje atlikti mokėjimo pavedimus pagal telefono numerį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA