V. Matijošaitis Kauno „Žalgirio“ sirgalių iš arenos išvaryti neplanuoja | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis Kauno „Žalgirio“ sirgalių iš arenos išvaryti neplanuoja

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2020/10/22 21:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sako, jog savivaldybė atidžiai stebi situaciją dėl koronaviruso plitimo tokiuose masiniuose renginiuose, kaip krepšinio rungtynės, tačiau draudimų imtųsi tik kaip kraštutinio veiksmo.

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vykstant Eurolygos rungtynėms tarp Kauno „Žalgirio“ ir Valensijos „Basket“, V. Matijošaitis sako saugumo klausimus, Lietuvoje augant sergamumui COVID-19, aptaręs su Kauno krepšinio klubo atstovais.

„Pastaruoju metu, kai visoje šalyje epidemiologinė situacija staigiai paaštrėjo, nemažai dėmesio skiriame ne vien krepšinio rungtynėms, bet ir koncertams bei kitiems arenoje ir ne tik vykstantiems renginiams. Ketvirtadienį priešpiet kaip tik apie tai kalbėjomės gyvai susitikę su „Žalgirio“ atstovais“, – BNS perduotame komentare teigia Kauno meras.

„Tikrai neketiname užsimerkti ir žiūrėti pro pirštus. Labai aiškiai pasakėme, kad mūsų žmonės nuolat stebės situaciją, nes kauniečių saugumas yra ir bus pirmoje vietoje. Jei situacija pakryps bloga linkme, pirmiausia lauks ženklus lankytojų skaičiaus ribojimas.

Visiškas renginių uždraudimas ar rungtynės be žiūrovų – tai jau kraštutinumai, tad kol kas apie tokį kritinį scenarijų kalbėti dar per anksti“, – teigia jis.

V. Matijošaitis viliasi, kad komandai demonstruojant puikius rezultatus, jog sirgaliai už tai atsidėkos sąmoningu ir atsakingu elgesiu.

Jis teigė nenorintis nei pritarti, nei prieštarauti išskirtinai „Žalgirio“ rungtynėms, teigdamas, jog tai būtų „tiesiog populizmas ir šališkas vertinimas“.

Vis dėlto meras atkreipė dėmesį, kad kol kas nėra jokios informacijos apie tai, jog COVID-19 atvejai būtų siejami su „Žalgirio“ arenoje vykusiais renginiais.

„Tai savaime parodo, kad dabartinėmis sąlygomis arenos personalas iki šiol sėkmingai susitvarkė užtikrinant žmonių saugumą. Įgyvendinamų veiksmų ir prevencinių priemonių sąrašas tikrai ilgas ir jis vis pildomas“, – teigia jis.

Savivaldybės duomenimis, Kauno „Žalgirio“ arenoje renginių metu termovizoriais tikrinama lankytojų temperatūra, viduje dirba daugiau apsaugos darbuotojų. Nuo pat sezono pradžios sumažintas žiūrovų kiekis ir sėdima kas antroje vietoje, vykdoma kaukių dėvėjimo kontrolė.

Gėrimų ir maisto neleidžiama neštis į tribūnas, kad jose lankytojai visą laiką būtų su kaukėmis, taip pat koncertuose atsisakyta stovimų vietų.

Eurolyga skelbia, kad į ketvirtadienio rungtynes atvyko 5131 žiūrovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA