Koronaviruso židinys plečiasi Kauno kavinėje, blogėja situacija gydymo ir ugdymo įstaigose | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso židinys plečiasi Kauno kavinėje, blogėja situacija gydymo ir ugdymo įstaigose

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvoje per vakar parą patvirtinta 311 koronavirusinės infekcijos atvejų. Iš jų 101 Kauno, 68 Vilniaus, 39 Telšių, 36 Klaipėdos, 27 Šiaulių, 19 Marijampolės, 11 Panevėžio, 7 Tauragės, 3 Alytaus.

Per vakar parą patvirtintas 1 įvežtinis atvejis iš Lenkijos. 96 asmenų užsikrėtimo aplinkybės, pirminiais duomenimis, nėra žinomos. 44 asmenims atvejai buvo patvirtinti po kontakto su užsikrėtusiuoju, tačiau šie atvejai nėra priskiriami protrūkiams, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Protrūkiuose patvirtinta 170 atvejų

Daugiausiai per vakar parą patvirtinta siejami su Blinstrubiškių socialinės globos namais. Šiame protrūkyje per vakar parą patvirtinta 20 atvejų. Su šiuo protrūkiu jau siejama 169 atvejai.

Naujas protrūkis užfiksuotas įmonėje UAB „Iremas“ Jonavoje. Su šiuo protrūkiu per vakar parą susieta 12 atvejų.

5 atvejai, patvirtinti per vakar parą, yra siejami su VšĮ Palangos reabilitacijos ligonine. Su šiuo protrūkiu jau siejama 35 atvejai.

4 atvejai siejami su protrūkiu LSMUL Kauno klinikų Chirurgijos skyriuje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 20 atvejų.

4 atvejai patvirtinti Lenkimų miestelio protrūkyje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 13 atvejų. VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės protrūkyje patvirtinti taip pat 4 atvejai. Dar 4 atvejai patvirtinti Plungės lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“.

3 atvejai patvirtinti spalio 10 d. Kaune vykusios šventės kavinėje „Pakelės svirnelis“ protrūkyje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 10 atvejų.

3 atvejai siejamai su Klaipėdoje įsikūrusiu LCC Tarptautiniu universitetu. Su šiuo protrūkiu jau siejama 4 atvejai.

Naujas protrūkis užfiksuotas Šateikiuose 3 balsavimo komisijos nariams.

Dar 3 atvejai, patvirtinti per vakar parą, yra siejami su Plungės senamiesčio mokyklos protrūkiu. Su šiuo protrūkiu jau siejami 24 atvejai.

Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos protrūkyje patvirtinti 3 atvejai. Su šiuo protrūkiu jau siejami 26 atvejai.

Lietuvoje – dar dvi mirtys nuo koronaviruso

NVSC praneša, kad praėjusią parą Lietuvoje, Šiaulių apskrityje, registruotos dvi mirtys nuo koronaviruso. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 120 gyvybių.

Pirmasis mirties atvejis – asmuo priklausė 60-69 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 5 d. Epidemiologinės diagnostikos metu nustatyta, kad asmuo užsikrėtė nuo sergančio artimojo namų aplinkoje.

Antrasis mirties atvejis – asmuo priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 15 d. Vertinama, kad asmuo užsikrėtė namų aplinkoje.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 8239 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 4483 asmenys, 3599 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA