Kaune padvelkė statybomis: planuoja baseiną ir daugiafunkcį centrą | Kas vyksta Kaune

Kaune padvelkė statybomis: planuoja baseiną ir daugiafunkcį centrą

Kaunas.lt, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno valdžia žengė pirmus žingsnius dviejų svarbių projektų įgyvendinimo link, nutarta suformuoti ir visuomenės reikmėms paimti Romainiuose bei Panemunėje esančius sklypus. Vaidoto gatvėje, prie Kauno technologijos universiteto (KTU) inžinerijos licėjaus, planuojama statyti naują baseiną, o Medekšinės gatvėje – įrengti daugiafunkcį centą su biblioteka ir sveikatos priežiūros įstaiga.

Statys trumpąjį 8 takų baseiną

Kaip numatyta Kauno tarybos antradienį vienbalsiai priimtame sprendimo projekte, žemės reikia baseinui statyti greta Vaidoto g. 11 esančioje teritorijoje. Tam privalu suformuoti sklypą ir paimti jį visuomenės poreikiams, čia ketinama įrengti ir automobilių stovėjimo aikštelę.

Projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad šiuo metu Kauno sporto mokyklose treniruotes lanko virš 2 tūkst. sportininkų, kurie plaukia Šilainiuose, Vilijampolėje, Dainavoje, Gričiupyje esančiuose baseinuose, tuo metu Panemunėje, Žemuosiuose Šančiuose, Aleksote, Vaišvydavoje tokių paslaugų trūksta.

Dėl to esą „tikslinga šalia KTU inžinerijos licėjaus statyti naują 8 plaukimo takų 25 metrų baseiną“. Miesto planavimo ir architektūros skyriaus žiniomis, vieta statyboms čia jau numatyta, tačiau poreikį valstybinėje žemėje suformuoti sklypą lemia automobilių stovėjimo aikštelės įrengimas.

Beje, Vaidoto gatvėje 11-u numeriu pažymėtame pastate kiek daugiau nei prieš dvejus metus dar veikė katalikiška Šv. Mato gimnazija, kuri nepaisant didelio bendruomenės pasipriešinimo buvo likviduota, o čia įsikūrė KTU inžinerijos licėjus. Savivaldybė sprendimą grindė prastais mokyklos rezultatais, esą Panemunės ir Vaišvydavos gyventojai vaikus turi vežioti į kitose miesto dalyse esančias ugdymo įstaigas.

Darbai galėtų prasidėti 2022-aisiais

Kauno savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad priėmus tarybos sprendimo projektą, urbanistai gali inicijuoti tarp Vaidoto gatvės ir mokyklos pastato įsiterpusio žemės sklypo suformavimą bei paėmimą savivaldybės reikmėms.

„Dabar tai yra nesuformuotas valstybinės žemės plotas. Jį suformavus, galėtume pradėti projektavimo darbus, pirkti projektavimo paslaugas. Manau, dokumentus būtų galima sutvarkyti per 2021 m., statybos, realu, prasidėtų 2022 m.“ – dėstė M. Šivickas.

Anot jo, planuojamas ne tik 25 m ilgio 8 takelių baseinas, bet ir minimalios SPA zonos – sūkurinės vonios, pirtys, kad prie plaukimo, sporto būtų ir tam tikrų pramogų. Už nustatytą mokestį šios paslaugos būtų prieinamos visiems kauniečiams.

„Kol kas nėra nuspręsta, kas valdytų naująją įstaigą, bet neatmetami keli variantai. Viešo konkurso būdu gali būti ieškomas baseino operatorius koncesijos principu arba jis pereitų Kauno plaukimo mokyklai, kuri valdo baseinus „Šilainiai“, „Vilija“ ir „Dainava“, moko vaikus plaukti ir rengia sportininkus“, – aiškino Sporto skyriaus vedėjas.

Romainių gyventojams – daugiafunkcis centras

Antradienį Kauno taryba sklypo formavimo bei žemės paėmimo procedūras inicijavo ir Medekšinės g. 6, Romainiuose. Čia planuojamame daugiafunkciame centre įsikurtų biblioteka, patalpos kultūrinėms ir bendruomeninėms veikloms, būtų teikiamos sveikatos priežiūros paslaugos.

Daugiafunkcis centras atsirastų netoli Romainių ir Medekšinės gatvių kampo / „Google Maps“ nuotr.

Šis sprendimo projektas parengtas Kuultūros skyriui iš savivaldybės V. Kudirkos viešosios bibliotekos gavus raštą dėl prastos trijų padalinių būklės, būtinybės sujungti neperspektyvius padalinius ir juos perkelti į naują vietą – daugiafunkcį centrą. Nepritaikytoms patalpoms išlaikyti ir remontuoti skiriamos lėšos, nurodoma aiškinamajame rašte, būtų panaudotos bibliotekos paslaugų kokybei gerinti.

Centro reikalingumas grindžiamas ir prastu sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumu šios miesto dalies gyventojams. Sveikatos apsaugos skyriaus duomenimis, į Chodkevičiaus gatvėje veikiantį Kauno miesto poliklinikos Šilainių padalinio Romainių poskyrį nėra galimybės patekti asmenims su judėjimo negalia, senyvo amžiaus pacientams.

„Todėl Romainių poskyrio perkėlimas į naują daugiafunkcį centrą būtų ekonomiškai ir funkcionaliai racionalus“, – tvirtinama sprendimo projekto aiškinamajame rašte. Kauno tarybos nariai antradienį vykusiame posėdyje vienbalsiai pasisakė už sklypo formavimą Medekšinės gatvėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA