Centrinis Kauno klinikų korpusas atnaujina planines sveikatos priežiūros paslaugas | Kas vyksta Kaune

Centrinis Kauno klinikų korpusas atnaujina planines sveikatos priežiūros paslaugas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl koronaviruso užkrato Kauno klinikose kurį laiką sustabdytas planinis pacientų guldymas Centriniame korpuse atnaujinamas nuo rytojaus, pranešė gydymo įstaiga. Tiesa, Chirurgijos klinika ir toliau teiks tik skubią pagalbą.

„Nuo rytojaus pacientams atnaujinamos planinės sveikatos priežiūros paslaugos Centrinio korpuso profilinėse klinikose (Reumatologijos, Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos, Nefrologijos, Ausų, nosies ir gerklės ligų, Chirurgijos, Pulmonologijos, Gastroenterologijos bei Urologijos klinikose), išskyrus Chirurgijos kliniką.

Čia pacientams toliau teikiama tik skubi ir ambulatorinė pagalba. Planuojame, kad planinis pacientų stacionarizavimas Chirurgijos klinikoje bus atnaujintas nuo kitos savaitės. Visuose kituose padaliniuose paslaugos teikiamos įprasta tvarka“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Kauno klinikos.

Kaip skelbia gydymo įstaiga, per savaitgalį Kauno klinikų darbuotojams atlikta 2500 tyrimų dėl COVID-19. Visi, kontaktavę su COVID-19 infekcija sergančiaisiais, identifikuoti, o aukštos ir vidutinės rizikos darbuotojai – saviizoliacijoje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kauno klinikose draudžiamas pacientų lankymas. Pacientus galima lankyti tik neatidėliotinais atvejais, gavus skyriaus vadovo ar budinčio gydytojo leidimą. Būtiniausius asmeninius daiktus pacientams galima perduoti per budėjimo postą, esantį Centrinio korpuso fojė.

Kai jau rašyta, šeštadienį pranešta, kad dėl plintančio koronaviruso Kauno klinikose formuojamas naujas Chirurginis skyrius.

Kaip pirmadienį skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos, per parėjusią parą užfiksuotas dar vienas koronaviruso atvejis, susijęs su protrūkiu Kauno klinikų Chirurgijos skyriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA