S. Skvernelis ragina daryti pauzę visuomeniniame gyvenime: savivaldybes skirstys į rizikos zonas | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis ragina daryti pauzę visuomeniniame gyvenime: savivaldybes skirstys į rizikos zonas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį tradiciškai posėdžiavęs vyriausybinis COVID-19 komitetas imasi papildomų priemonių koronavirusui valdyti. Socialiniame tinkle „Facebook“ premjeras Saulius Skvernelis pranešė apie savivaldybių skirstymą į rizikos zonas ir gresiančius lokalius karantinus.

„Koronavirusas ir toliau plinta Lietuvoje. Ypač grėsminga situacija keliose savivaldybėse. Raseinių rajone užsikrėtusiųjų skaičius viršija 850 skaičiuojant 100 000 gyventojų. Kelmėje – 314, Šiaulių rajone – 200. Įtempta situacija ir Šiaulių mieste, Joniškyje, Švenčionyse, Plungėje, Radviliškyje.

COVID-19 ligoniams gydyti jau naudojama 57% taip vadinamų „kovidinių“ lovų. Pasiekę 70%, būsime priversti stabdyti tam tikrų planinių paslaugų teikimą, kad mūsų medikai galėtų nukreipti resursus naujajam koronavirusui gydyti“, – rašė premjeras S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžia, kad kovoje su COVID-19 svarbiausi žmonės išlieka medikai ir epidemiologai. „Turime tausoti juos, sudaryti jiems geriausias sąlygas ir gerbti jų darbą. Todėl šiandien priėmėme sprendimą mokėti priedus 5-ų tiesiogiai su virusu dirbančių ligoniniu medikams ir skirti papildomų išteklių sustiprinti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir motyvuoti jo darbuotojus“, – pranešė S. Skvernelis.

Premjeras taip pat paskelbė apie naujas priemones savivaldybėms. „Artimiausiu metu į pavojingiausią situaciją patekusioms savivaldybėms bus duotos griežtos rekomendacijos viruso valdymui. Labai prašau visų laikytis šių taisyklių. Trečiadienį visos savivaldybės bus suskirstytos į raudonąją, geltonąją ir žaliąją grupes. Kiekvienai grupei bus duotos labai išsamios ir aiškios rekomendacijos, kaip kovoti su viruso plitimu“, – teigė premjeras ir pridūrė, jei naujos taisyklės nepadės, Vyriausybė bus priverstą įvesti lokalius karantinus atskirose savivaldybėse.

Balsuoti rinkimuose – saugu

„Dar kartą noriu pabrėžti, kad balsuoti Seimo rinkimuose yra saugu. Rinkimų komisijos yra pasiruošusios darbui pandemijos akivaizdoje. Todėl visus raginu saugiai atlikti pilietinę pareigą“, – rašė premjeras.

„Kitą savaitę prasideda mokinių rudens atostogos. Vaikai neis į mokyklas. Tada bus pats laikas ir suaugusiems padaryti pauzę visuomeniniame gyvenime, taip apsaugant save ir kitus nuo viruso plitimo. Metas prisiminti pavasario šūkį „Likime namuose“. Atsisakyti nebūtinų renginių. Eiti tik ten, kur užtikrinamas saugumas ir reikalavimų laikymasis. Tikiu, kad kaip ir pavasarį, NVSC specialistams į pagalbą prireikus vėl ateis savanoriai“, – dėstė S. Skvernelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA