Galimybe balsuoti iš automobilio noriai naudojasi ir Kaune privalėję izoliuotis rinkėjai | Kas vyksta Kaune

Galimybe balsuoti iš automobilio noriai naudojasi ir Kaune privalėję izoliuotis rinkėjai

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/10/19 14:41
R. Tenio nuotr.

Pirmadienį, prasidėjus išankstiniam balsavimui Seimo rinkimų antrame ture, bene aktyviausiai pilietinę valią išreikšti panoro sostinės gyventojai. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovės Lauros Matjošaitytės teigimu, kituose miestuose rinkėjai nuo ryto rinkosi vangiau. Tuo tarpu saviizoliacijoje esantys kauniečiai iš ties pilietiški, savo balsus miestelėnai noriai dalijo specialiame balsavimo punkte, Aleksote.

Pasak L. Matjošaitytės, saviizoliacijoje dėl viešnagės užsienyje ar turėto kontakto su sergančiaisiais COVID-19 esantys rinkėjai nuo pat pirmadienio ryto aktyviai naudojasi VRK ir keturių savivaldybių suteikta galimybe balsuoti iš anksto mobiliuose punktuose neišlipant iš automobilio.

„Tos vietos yra naudojamos, Vilniuje jau yra apsilankęs ne vienas rinkėjas, esantis saviizoliacijoje, kiek žinome – ir Kaune“, – dar ankstų pirmadienio rytą tvirtino VRK pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad saviizoliacijoje esantys asmenys nuo pirmadienio iki ketvirtadienio vieną kartą gali palikti saviizoliacijos vietą iki trijų valandų – jiems nereikia prašyti atskiro Nacionalinio visuomenės sveikatos centro leidimo, tačiau jie negali vykti į kitas vietas, nesusijusias su rinkimais.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad rinkėjai, dėl įvairių priežasčių negalintys balsuoti spalio 25 dieną, turi galimybę balsuoti iš anksto bet kurioje šalies savivaldybėje. Kaune balsavimas iš anksto organizuojamas Kauno kultūros centro mažojoje salėje (Kęstučio g. 1, įėjimas iš Vytauto pr. pusės) arba Kauno rotušės didžiojoje salėje (Rotušės a. 15).

Saviizoliacijoje esantys rinkėjai (t. y. asmenys, grįžę iš užsienio arba turėję sąlytį su sergančiais COVID-19 liga, išskyrus rinkėjus, kuriems diagnozuota COVID-19 liga (koronavirusinė infekcija)) iš anksto balsuoti gali Aleksoto inovacijų pramonės parke (Europos pr. 27). Išankstinis balsavimas vyks keturias dienas – spalio 19-22 dienomis nuo 7 iki 20 valandos.

Primename, kad pirmame ture į Seimą jau buvo išrinkti trys kandidatai. Tai – konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė, surinkusi 61,17 proc. rinkėjų balsų Antakalnio apygardoje, bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatai Beata Petkevič su 59 proc. rinkėjų balsų Šalčininkų apygardoje ir Česlavas Olševskis su 52,77 proc. Medininkų apygardoje.

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 24,8 proc. rinkėjų balsų, antra liko valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 17,5 proc. balsų.

Darbo partija gavo 9,47 proc. balsų, Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc., Laisvės partija – 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,79 proc. balsų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA