V. Romanovui priklausęs namas Nidoje turi naują savininką | Kas vyksta Kaune

V. Romanovui priklausęs namas Nidoje turi naują savininką

BNS 2020/10/19 21:45
DELFI, „Google Maps“ nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Už buvusį žlugusio Ūkio banko pagrindinio akcininko ir Kauno „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo namą Nidoje pasiūlyta 2,15 mln. eurų. Sutartis turėtų būti pasirašyta netrukus, tiesa, naujasis statinio savininkas neįvardijamas.

Pirmadienį pasibaigusiose varžytinėse 398 kv. m ploto namas Purvynės g. 1 buvo siūlytas už 1,57 mln. eurų pradinę kainą, o galiausiai parduotas už 2,15 mln. eurų.

Tai buvo pirmosios objekto varžytinės. Namo pirkėjas neskelbiamas, sutartis su juo turėtų būti pasirašyta vėliau. Pirmasis apie aukcioną pranešė portalas vz.lt.

Pasak žiniasklaidos, V. Romanovo namas 2013 metais, iš karto po jo veiklos sustabdymo, buvo perrašytas buvusiai banko darbuotojai Olgai Jachniuk. Tais pat metais turtas buvo areštuotas.

Prokurorai šių metų sausį baigė ikiteisminį tyrimą ir pareiškė įtarimus 13-ai asmenų, tarp jų – V. Romanovui. Jie įtariami iššvaistę daugiau nei 40 mln. eurų, tačiau kitas su banku susijęs tyrimas dar tęsiamas, todėl bendras žalos dydis gali išaugti.

Rusijoje prieglobstį gavusio V. Romanovo valdytas Ūkio bankas 2013 metų vasarį buvo pripažintas nemokiu, o tų pačių metų gegužę jam iškelta bankroto byla.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA