„Daktarų“ gaujos restorane koncertavęs L. Kernagis – apie mafijos elgesį, slaptas kameras ir honorarus | Kas vyksta Kaune

„Daktarų“ gaujos restorane koncertavęs L. Kernagis – apie mafijos elgesį, slaptas kameras ir honorarus

delfi.lt 2020/10/18 12:43
DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Daugiau nei 30 metų scenine patirtimi galintis pasigirti Ligitas Kernagis laidoje „Delfi premjera“ pristatė naują savo dainos „Mafija“ versiją, vaizdo klipą ir papasakojo apie savo susidūrimus su tamsiąja visuomenės dalimi. Atlikėjas sakė, kad 1994-aisiais pasirodžiusią pirmąją šios dainos versiją jam teko atlikti ir žinomame „Vilijos“ restorane Vilijampolėje.

„Galvojau, kad arba gausiu gerai į kuprą, arba jiems patiks. Ir jiems patiko. Manau, kad jie užsikabino už žodžio „Mafija“, suprato, kad tai – apie juos“, – spėliojo pašnekovas.

Pasakodamas apie patirtį garsiajame Kauno restorane, atlikėjas atskleidė, kad šou pasaulio atstovai ten nejausdavo baimės, atvirkščiai, juos ten gerbdavo. Tuo tarpu dainininkai, kurie koncertuoti čia kvietimo nesulaukdavo, galėdavo suprasti, kad jų žvaigždė temsta.

„Atlikėjai su jais dažniausiai jausdavosi normaliai. Manau, jie gerbdavo dainininkų veiklą. Aišku, pavienių konfliktų yra kilę. Tuo metu šis restoranas buvo pagarsėjęs visoje Lietuvoje. Tad užsakovai rinkdavosi tik pačius brangiausius atlikėjus, pavyzdžiui, kažkada buvo atsivežę grupę „Bonnie M“, o Arūnas Valinskas ten vesdavo savo laidas. Mes ten koncertavome savo pakilimo metu, lygiai taip pat kaip ir grupė „Rondo“. Jie taip pat galėtų patvirtinti, kad tarp atlikėjų ir žiūrovų nekildavo jokių konfliktų.

Jie gyveno savo gyvenimą, o ten ateidavo pailsėti. Būdavo, kad padaugindavo alkoholio, tačiau juk mes per naktį ten niekada nedainuodavome. Galbūt iš šalies mums ir nesimatė, kad ten lankydavosi vien banditai ir mafija. Atrodė, kad tai – normalus baras, į kurį ateidavo ir žmonių iš gatvės. Greičiausiai jie stengdavosi nesugadinti restorano įvaizdžio. Tačiau viskas sugriuvo, kai įvyko tos žymiosios šaudynės, kurių metų žuvo keli mafijos atstovai. Neabejotinai tai prisidėjo prie restorano mirties“, – kalbėjo L. Kernagis.

Pašnekovas prasitarė, kad „Vilijoje“ koncertuojantiems atlikėjams būdavo siūlomi gerokai didesni honorarai nei kitose vietose. „Jie niekados negailėdavo. Jeigu norėdavo, kad pakartotume vieną ar kitą dainą – mokėdavo pinigais. Mes tikrai neidealizuojame tų laikų, juk visi žino, kaip visa tai baigėsi. Tuo metu mums tiesiog būdavo įdomu, nes kiemuose stovėdavo tik brangūs automobiliai, jie patys nešiodavo brangius žiedus ir laikrodžius. Tik nereikia idealizuoti šio pasaulio, nes yra dvi veidrodžio pusės: viena rodo turtus, kita – nieko“, – sakė L. Kernagis.

Atlikėjas prisiminė, kai prieš koncertuodami „Vilijoje“ jie buvo perspėti apie ten įrengtas stebėjimo kameras, fiksuojančias tiek mafijos atstovų veiksmus, tiek kalbas.

„Pati prokuratūra mums pranešė, kad viskas yra fotografuojama ir filmuojama. Sakė: „Jūs ir patys nežinote, kiek mes turime nuotraukų ir kiek apie juos žinome“. Vadinamieji „berniukai“ irgi nežinojo, ką apie juos žino. Juk viskas buvo įrašinėjama.

Kiek dabar žinoma iš faktų, išlendančių į paviršių, prokūratūra ir policija buvo labai tampriai su tais banditais susijusi. Jie bendradarbiaudavo. Tik tikslai būdavo skirtingi. Gali būti, kad norėdami sužinoti mafijos planus, jie infiltruodavo savo žmones. Gali būti ir taip, kad noras su jais bendrauti kildavo dėl finansinės gerovės“, – neatmeta L. Kernagis.

Kaip primena „Kas vyksta Kaune“, liūdnai pagarsėjęs restoranas Varnių gatvėje pradėtas griauti 2018-ųjų pradžioje. Tų pačių metų spalį buvusios „Vilijos“ vietoje duris atidarė nauja „Rimi“ prekybos tinklo parduotuvė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA