„Žalgiris“ Lietuvos čempionate neturėjo bėdų su Utenos „Juventus“ | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ Lietuvos čempionate neturėjo bėdų su Utenos „Juventus“

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Martino Schillerio vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ iškovojo ketvirtą pergalę „Betsafe – LKL“ čempionate. Žalgiriečiai Kaune rezultatu 84:63 (19:17, 21:14, 24:17, 20:15) įveikė Utenos „Juventus“ komandą.

Rungtynėms registruotas nebuvo Augustine‘as Rubitas, o pirmą kartą oficialiose rungtynėse su „Žalgirio“ marškinėliais rungtyniavo Marekas Blaževičius.

Rungtynes tolimu metimu pradėjo Thomasas Walkupas, po du taškus surinko Steve‘as Vasturia, Nigelas Hayesas ir Joffrey Lauverge – 9:0. Dar du taškus pridėjo S.Vasturia, septynis taškus iš eilės surinko Martinas Gebenas, bet varžovai taip pat pradėjo rinkti taškus – 18:15. Kėlinio pabaigoje vieną baudos metimą realizavo Paulius Jankūnas ir žalgiriečiai buvo priekyje 19:17.

Pirmuosius savo taškus kėlinio pradžioje pelnė Rokas Jokubaitis, debiutinius savo taškus oficialiose rungtynėse „Žalgirio“ gretose pridėjo M.Blaževičius, o po Luko Lekavičiaus taškų varžovai prašė minutės pertraukėlės – 25:17. Po kartą iš po krepšio pataikė M.Blaževičius ir T.Walkupas, du taškus su pražanga pridėjo Marius Grigonis, baudos metimą įmetė M.Blaževičius, bet varžovai vėl priartėjo – 33:28. Iš toli pataikė S.Vasturia, iš baudos aikštelės viena ranka pataikė T.Walkupas, o kėlinį taikliu metimu iš po krepšio užbaigė P.Jankūnas – 40:31.

Po pertraukos šešiais taškais iš eilės pasižymėjo T.Walkupas, aštrų reidą surengė M.Grigonis, o po N.Hayeso dėjimo skirtumas išaugo – 50:37. Keturis taškus iš eilės surinko M.Gebenas, iš toli pataikė M.Grigonis, dvitaškį pridėjo ir R.Jokubaitis – 59:48. Netaiklų komandos draugo metimą pakartojo M.Gebenas, dar vieną tritaškį smeigė M.Grigonis ir žalgiriečiai po trijų kėlinių pirmavo rezultatu 64:48.

Paskutinį ketvirtį dvitaškiais pradėjo P.Jankūnas ir M.Blaževičius, o po L.Lekavičiaus taškų skirtumas išaugo iki dvidešimties taškų – 70:50. Iš toli pataikė Artūras Milaknis, dar keturis taškus iš po krepšio pridėjo M.Blaževičius, o varžovai šiek tiek sumažino atsilikimą – 77:58. Pirmuosius savo taškus tolimu metimu pelnė Karolis Lukošiūnas, dar vieną dvitaškį pridėjo M.Blaževičius, o rungtynes dviem taikliais baudos metimais užbaigė R.Jokubaitis. Žalgiriečiai iškovojo pergalę rezultatu 84:63.

„Žalgiris“: M. Blaževičius 13 (5 atk. kam.), M. Gebenas 13 (5 atk. kam.), T. Walkupas 13 (4 rez. perd.), M. Grigonis 11, S. Vasturia 7, R. Jokubaitis 6, P. Jankūnas 5 (8 atk. kam.), N. Hayesas 4 (5 atk. kam.), L. Lekavičius 4, A. Milaknis 3, K. Lukošiūnas 3, J. Lauvergne 2,

„Juventus“: B. Crawfordas 18, M. Kupšas 14, Ž. Skučas 7 (5 atk. kam.), J. Jucikas 7 (5 atk. kam.)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA