V. Landsbergis 88-ojo gimtadienio proga sulaukė malonios staigmenos | Kas vyksta Kaune

V. Landsbergis 88-ojo gimtadienio proga sulaukė malonios staigmenos

DELFI, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2020/10/18 15:24

Šiandien, spalio 18-ąją dieną, Kaune gimęs profesorius Vytautas Landsbergis švenčia 88-ąjį gimtadienį. Kadangi iki šios dienos jis buvo saviizoliacijoje ir laiką leido vienas namuose, V. Landsbergį nustebinti nusprendė berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“.

Staigmena ir muzikinis sveikinimas buvo surengtas prie V. Landsbergio namų Užupyje. Profesoriui choras sudainavo „Ilgiausių metų“, o šis, džiaugdamasis staigmena, akcentavo šalia augantį ąžuolą.

„Geri žmonės man pasodino šį ąžuolą. Tai žiūrėkite, jums įsipareigojimas – kai manęs jau nebus, prižiūrėkite jį, kad neateitų jokie tvarkytojai medžio kirsti“, – susirinkusiems kalbėjo profesorius.

Paklaustas, kaip jaučiasi, V. Landsbergis prisipažino, kad viskas einasi puikiai. „O kaip galiu jaustis, kai tokia kompanija, – juokėsi profesorius. – Kažkada žmonės atėjo ir pasodino šį ąžuolą, dabar jūs atėjote.“

V. Landsbergis gimė 1932 m. spalio 18 d. Kaune, architekto Vytauto Landsbergio-Žemkalnio ir akių gydytojos Onos Jablonskytės-Landsbergienės šeimoje. 1978-1990 m. – profesorius dirbo Lietuvos Muzikos Akademijoje.

1990 m. kovo 11 d. būdamas 57-erių V. Landsbergis išrinktas Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos pirmininku, vadovavo parlamento sesijai, kurioje paskelbta atkuriama Lietuvos Respublikos nepriklausomybė. 1991 m. spalio 2 d. įsteigė Vytauto Landsbergio fondą – labdaringą organizaciją, kuri rūpinasi vaikų su negalia globa ir gydymu bei jaunais menininkais.

1991-ųjų rugsėjo 17-osios kalbą Jungtinėse Tautose, kuria pasauliui „grąžino“ Lietuvą, V. Landsbergis vėliau vadino vienu svarbiausių pasisakymų gyvenime. 1993 m. gegužės 1 d. įsteigiant Lietuvos konservatorių partiją – Tėvynės Sąjungą, išrinktas jos pirmininku, o 2004-2014 m. – Europos Parlamento narys.

V. Landsbergio žmona Gražina Ručytė-Landsbergienė, beje, mirė šių metų kovo 10 d., ji buvo pianistė, Lietuvos Muzikos Akademijos profesorė. Politikas turi dvi dukras – Jūratę ir Birutę, kurios yra muzikės, taip pat sūnų Vytautą – literatą ir filmų režisierių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA