Šiandien bus paskelbtas iki šiol didžiausias susirgusiųjų koronavirusu skaičius (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Šiandien bus paskelbtas iki šiol didžiausias susirgusiųjų koronavirusu skaičius (papildyta)

Kas vyksta Kaune, LRT, BNS 2020/10/16 09:11
R. Tenio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Rolanda Lingienė informuoja, kad penktadienį Lietuvoje praneš apie dar vieną koronaviruso antirekordą.

„Šios dienos rekordas, galiu pasakyti, kad deja viršys ir vakarykštį. Rekordų ateinančiu laikotarpiu turbūt turėsime daug – nematome jokių priežasčių, kad jų nepasiektume“, – LRT televizijai teigė specialistė. Skaičius neabejotinai bus didesnis nei ketvirtadienį, kai pranešta apie 255 COVID-19 atvejus.

Anot jos, susirgimų šįkart nefiksuota tik Alytaus apskrityje.

Koronaviruso prevencijos griežtinimai, pasak R. Lingienės, visų pirma priklauso nuo šalies gyventojų.

„Jei mes nesisolidarizuosime visi, visko gali būti. Mes pasimokėme iš pirmosios bangos, buvusio karantino, kurį reikėjo įvesti, nes reikėjo laimėti laiko. <...> Matyti, kad bet kokius ribojimus reikia vykdyti tikslingai, tik ten, kur yra problemos, o ne iš esmės uždaryti verslą“, – LRT televizijai sakė ji.

Koronaviruso plitimas baruose

Epidemiologams kelia nerimą koronaviruso plitimas baruose, specialistai sako, kad tokiose vietose infekcijai plisti yra palankios sąlygos.

„Galvoti apie tai, kad baruose, skirtingai nuo kitų laisvalaikio praleidimo vietų, koronavirusas negali plisti, tai tikrai yra netiesa“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė epidemiologė Daiva Razmuvienė.

Anot jos, „tai yra uždara patalpa ir nei ten atstumų, nei pagrindinių specifinių priemonių niekas nesilaiko“.

D. Razmuvienė, pateikusi barų darbo laiko ribojimus Vokietijoje, Škotijoje ir kitose šalyse, teigė, kad tokių priemonių reikia imtis ir Lietuvoje.

Tuo tarpu Vilniaus universiteto (VU) Gyvybės mokslų centro profesorės Aurelijos Žvirblienės teigimu, geriausias sprendimas siekiant suvaldyti infekcijos plitimą būtų grįžti prie karantino.

Papildyta 10.08 val.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad tokių atvejų per parą net 281. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) spalio 16 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 7041, sergančių žmonių skaičius – 3862.

Mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA