Atnaujintas „Diverso“ restorano meniu: staigmenos iš Lietuvos ūkių ir pačių kepta ypatinga duona | Kas vyksta Kaune

Atnaujintas „Diverso“ restorano meniu: staigmenos iš Lietuvos ūkių ir pačių kepta ypatinga duona

R. Tenio nuotr.

Rudens pradžią viešbučio „Park Inn by Radisson Kaunas“ restoranas „Diverso“ pasitinka atnaujintu meniu, kurio akcentas – sezoniškumas ir patiekalai, pagaminti iš vietinių Lietuvos ūkininkų tiekiamų produktų.

Kokybiškai naują tvaresnio požiūrio į maisto gamybą žingsnį restorano šefę Ritą Tamašauskienę ir jos komandą paskatino žengti ir dėl koronaviruso pandemijos besikeičianti kulinarinė kultūra. Pastebima tendencija, kad restorano svečiai vis labiau domisi produktais, iš kurių pagamintas maistas, nori įdomesnių skonio derinių, o vakarienė restorano aplinkoje tampa pramogos dalimi.

„Žmonės mažiau keliauja, patiria mažiau įspūdžių, todėl atėję į restoraną nori išskirtinesnės kokybės, skonio, tačiau nėra pasirengę už tai mokėti labai daug. Tad meniu reikėjo sukurti labai gerai subalansuotą visais požiūriais“, – apie restoranų kultūros pokyčius sako R. Tamašauskienė.

Restorano „Diverso“ šefė R. Tamašauskienė / R. Tenio nuotr.

Neabejotinai naujojo meniu išskirtinumas yra patys produktai, iš kurių gaminami jo patiekalai. Nemaža dalis jų atkeliauja tiesiai iš sertifikuotų ekologinių ir įprastų Lietuvos ūkių – tai ožkos sūriai, jautiena, ėriena, laisvėje augintų vištų mėsa, kiaušiniai, taip pat – medus, kuris pusryčiaujantiems tiekiamas visiškai šviežias korio gabalėliuose.

Tarp gėrybių iš Lietuvos provincijos į „Diverso“ meniu atkeliavo ir pagal 18 a. senovinius receptus Pakruojo dvare vienintelėje Lietuvoje veikiančioje kraftinėje spirito varykloje gaminamos trauktinės.

Restoranas „Diverso“ / R. Tenio nuotr.

Mintis nukreipti žvilgsnį į Lietuvos ūkiuose auginamą produkciją virtuvės šefei kilo drauge su restorano vadove Julita Liutikaite – abi moterys vasaros metu įveikė ne vieną šimtą kilometrų po Lietuvą, nes siekė pačios įsitikinti auginamos produkcijos kokybe, daugiau sužinoti apie jos įvairovę, asmeniškai susipažinti su ūkininkais. Sumanymu nenusivylė – apsilankymai kaime davė daug naujų minčių ir idėjų, kurios sugulė net meniu pavadinimuose.

Vienas tokių – salotų užkandis „Paskui saulę ir ožkas“. Pagrindiniai šio šalto užkandžio ingredientai – lengvai marinuotas burokėlis, vyne virtos kriaušės ir išskirtinio ūkininkų Rasos ir Valdo sūrinėje Varėnos rajone iš šviežio ožkų pieno gaminamo sūrio su juoduoju pelėsiu gabalėliai, gardinti gervuogių padažu bei liofilizuotais grikiais.

Restoranas „Diverso“ / R. Tenio nuotr.

Labiau išalkusiems – viliojantys karštųjų patiekalų pavadinimai. Akį traukia ėrienos kulninė iš vietinio ūkio, karamelizuoti jautienos šonkauliai, laukinė dėmėtoji vilkžuvė. Virtuvės šefė siūlo paragauti būtent šonkaulių, nes jie – meniu naujiena ir pasididžiavimas, nes, kaip jau ir minėta – jautiena atkeliauja tiesiai iš ekologinio ūkio Panevėžio rajone, kur mėsiniai jaučiai ganosi natūraliose pievose ir net miškuose.

Minkštutėlė, trapi, bet ne per sausa jautienos tekstūra lengvai skiriasi nuo kaulo ir tirpte tirpsta burnoje bei darniai dera su garnyru. Prie jautienos šonkaulių tiekiamos saldžiųjų bulvių – batatų – lazdelės, salierų piurė, labai šviežiai raugti agurkų griežinėliai bei raudonojo vyno padaže troškinti kopūstai.

Restoranas „Diverso“ / R. Tenio nuotr.

Lengvumu nustebina ir cinamoninis medaus biskvitas, gardintas tiesiai iš ekologinio bityno atkeliavusiu šviežiu medumi bei krupniko lašeliu. Tarp desertų rasite ir prancūziško stiliaus pasirinkimą – sūrių lėkštę, kurioje darniai vienas kitą papildo Lietuvos ūkiuose pagamintų sūrių deriniai.

Jau ir anksčiau „Diverso“ virtuvė pelnydavo pagyrų dėl pačių kepamos duonos, nuo šiol čia išbandytas labai pasiteisinęs naujas receptas – žydiškos Chalos. R. Tamašauskienė sako, kad su šia duona pagamintas klubo sumuštinis su laisvėje augintų vištų krūtinėle – ypač mėgiamas ir giriamas restorano svečių.

Restorano vadovė Julita atkreipia dėmesį, kad kuriant patiekalus naujam meniu taikytas ir dar vienas svarbus principas, kad porcijos būtų pakankamai didelės ir išvaizdžios. „Norėjome, kad žmogus gavęs patiekalą apsidžiaugtų ir akimis, ypač tai įvertino mūsų klientai vyrai“, – džiaugiasi vadovė.

Restoranas „Diverso“ / R. Tenio nuotr.

Pasak jos, nors svečių viešbutyje ir sumažėjo, restoranui darbo netrūksta. Dienos metu čia įprastai kauniečiai renkasi verslo pietų, kurie jau spėjo pelnyti miestiečių pripažinimą. Pietų metas restorane „Diverso“ – nuo 12 val. iki 14 val.

Pasak moters, dėl viešbučiams taikomų ypač griežtų reikalavimų, „Diverso“ galimai yra ir viena saugesnių vietų, nes higienos reikalavimų užtikrinimas yra nuolat kontroliuojamas atsakingų priežiūros specialistų.

„Tikrai kviečiu užsukti į „Diverso“ vakarienės. Kai orai vėsta ir norisi skaniai ir sočiai pavalgyti, pabendrauti ne namų aplinkoje, bet ir ne triukšmingoje eilinėje miesto kavinėje – mūsų restoranas yra puikus pasirinkimas“, – sako Julita Liutikaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA