Duris atveria atsinaujinusi Kauno biblioteka: lankytojų lauks staigmenos | Kas vyksta Kaune

Duris atveria atsinaujinusi Kauno biblioteka: lankytojų lauks staigmenos

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka / MVB nuotr.

Po metus trukusios rekonstrukcijos spalio 20 dieną, antradienį, duris atveria Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, Laisvės al. 57. Skaitytojų laukia atnaujintos bibliotekos erdvės, dar daugiau knygų ir malonios staigmenos.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka – viena seniausių savivaldybių viešųjų bibliotekų Lietuvoje, savo veiklą skaičiuojanti nuo 1925-ųjų. Šiuo metu ji įsikūrusi Laisvės alėjoje šalia fontano, 57-uoju numeriu pažymėtame name. Jame tarpukariu veikė brolių Juozo ir Jono Vailokaičių valdomas Ūkio bankas, rašoma Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos pranešime žiniasklaidai.

Bibliotekos lankytojai bus kviečiami ne tik skaityti knygas ir spaudą, bet ir daugiau sužinoti apie biblioteką, pamatyti išlikusius Ūkio banko seifus, seniausias bibliotekos knygas, išgirsti įdomių jos istorijos detalių.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka / MVB nuotr.

Remonto, finansuoto Europos Sąjungos ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis, metu atnaujintos bibliotekos, įsikūrusios kultūros paveldo pastate, erdvės, restauruoti langai, durys, naujam gyvenimui atgijo ir vitražas laiptinėje. Patalpos pritaikytos žmonėms su judėjimo negalia, įrengtas keltuvas.

Lankytojų visą spalio 20-ąją lauks staigmenos: į biblioteką pasnausti užsuks mitinis Kauno žvėris, nuo 15 val. dovanėlių knygose paslėps „Caffeine“, skaitytojai bus kviečiami pasigaminti savo ekslibrisą. Užsukę į biblioteką pirmą kartą ir norintys užsiregistruoti, galės tai padaryti nemokamai.

Pamiršti nebus ir keturkojai, kuriems Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka taip pat atvira, o kartu su šeimininkais užsukusius augintinius vaišins „Mars Lietuva“.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka / MVB nuotr.

Kol kas biblioteka teiks ne visas įprastas paslaugas, tačiau jaučiant didelį poreikį iš skaitytojų, durys jos pasiilgusiems kauniečiams atveriamos kiek įmanoma anksčiau. Skaitytojai bibliotekoje galės rinktis ir skolintis į namus knygas, vartyti spaudą.

Bibliotekos lankytojų itin mėgiama paslauga – viešosios interneto prieigos kompiuteriais, bus galima naudotis nuo lapkričio. Biblioteka skaitytojus aptarnaus darbo dienomis 9–19 val., šeštadieniais 9–15 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA