Karčią piliulę nurijęs E. Atamanas apie „Žalgirio“ sirgalius: manau, tai nesąžininga | Kas vyksta Kaune

Karčią piliulę nurijęs E. Atamanas apie „Žalgirio“ sirgalius: manau, tai nesąžininga

R. Tenio nuotr.

„Žalgirio“ arenoje skaudų pralaimėjimą patyrusios Stambulo „Anadolu Efes“ vairininkas Erginas Atamanas šeimininkus sveikino su puikia pergale, tačiau atkreipė dėmesį į tam tikrą nelygybę. Stratego manymu, nesąžininga, kad vienos komandos Eurolygoje turi savo fanų palaikymą, o kitos priverstos žaisti tuščiose arenose.

„Žalgiris“ buvo agresyvesnis

Kaip po ketvirtadienio mačo surengtoje spaudos konferencijoje sakė E. Atamanas, žvelgiant į „Anadolu Efes“, ekipa turi tik vieną įžaidėją, kuris šiąnakt pasirodė apgailėtinai.

„Šioje situacijoje mums labai sudėtinga organizuoti puolimą ir žaisti sau įprastą krepšinį. Tokiu agresyvumu, tokia gynyba „Anadolu Efes“ krepšininkai sužaidė ne vieną susitikimą, bet šis vakaras buvo baisus.

Kita vertus, mačiau „Žalgirį“, kuris žaidė nuostabiai. Daug jaunų krepšininkų, labai kieti, agresyvūs, jie žaidė teisingą krepšinį, kovojo dėl kiekvieno kamuolio. Sveikinu, manau, sezono pradžioje „Žalgiris“ yra viena geriausių ekipų, kurias mačiau per pirmus keturis mačus“, – akmenų į Vasilje Micičiaus daržą negailėjo šeimininkus gyręs strategas iš Turkijos.

Buvusiam žalgiriečiui V. Micičiui nekrenta trečią Eurolygos mačą iš keturių / R. Tenio nuotr.

Jo manymu, iki ketvirto kėlinio svečiai iš dalies kontroliavo rungtynes, tačiau paleido „Žalgirį“ greitame puolime, o prastą mačą žaidusio V. Micičiaus vyriausiasis treneris sodinti negalėjo, kadangi atsarginiai gynėjai labai nepatyrę.

Fanų sukurtas pranašumas – nesąžiningas

„Tai buvo 5 tūkst. fanų ar daugiau? – paklaustas, kaip vertina ketvirtadienį arenoje dvigubai mažesnio nei įprastai sirgalių skaičiaus užkurtą pirtį, juokavo E. Atamanas. – „Žalgirio“ arenoje atmosfera visada puiki. Mums po septynių mėnesių pertraukos žaisti tokioje salėje – jaudinanti patirtis, tačiau mačiau daugumą mano kolegų spaudos konferencijose kalbant apie tai, kad situacija šįmet Eurolygoje nesąžininga.“

Trenerio manymu, ir šiandien kauniečių turėtas palaikymas svečių atžvilgiu buvo nesąžiningas, kadangi „Anadolu Efes“ varžosi tame pačiame turnyre be namų aikštės pranašumo, be fanų, o kai kurios komandos žaidžia su sirgaliais.

E. Atamano manymu, fanai „Žalgiriui“ šį sezoną kuria nesąžiningą pranašumą / R. Tenio nuotr.

„Ir kai kurios komandos, kurių šalys jiems neleido žaisti finalinio sezono etapo burbule liepą, kai situacija Europoje buvo aiškesnė (nekalbu apie Lietuvą), dabar renka pilnas arenas. Jei mūsų valdžia taip pat neleis žaisti, aš noriu paklausti Eurolygos, kas vyksta? (…) Sveikinu, atmosfera puiki, bet jei varžomės tame pačiame turnyre, turime žaisti tolygioje situacijoje“, – kritiką žėrė E. Atamanas.

Išnaudojo sirgalių suteiktą energiją

„Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Martino Schillerio vertinimu, Kauno krepšininkams buvo svarbu pradėti stipriai, kadangi „Anadolu Efes“ labai stipriai žaidžia pirmus kėlinius.

„Taip pat turėjome palaikyti tempą po ilgosios pertraukos, ką ankstesnėse rungtynėse ne visada pavyko įgyvendinti. Jeigu gerai ginamės, lengviau ir puolime. Nėra lengva gintis du prieš du, jie puikai įvaldę šį puolimo būdą. Tačiau atidavėme visas jėgas, dėl to mums buvo lengviau puolime. (…) Tačiau krepšinyje, jeigu pataikai, visada viskas paprasčiau, čia nėra jokio mokslo. Pradžioje pataikėme tam tikrus metimus, kurie mums suteikė pasitikėjimo“, – analizavo treneris.

M. Schilleris dėkojo sirgaliams už puikų palaikymą / R. Tenio nuotr.

Jis pastebėjo, kad arenoje buvo tik kiek daugiau nei 5 tūkst. fanų, tačiau atrodė lyg būtų daug daugiau – M. Schillerio manymu, toks įspūdis susidarė todėl, kad pandemija verčia lankytojus sėdėti plačiau ir jie vizualiai užima daugiau kėdžių.

„Tačiau triukšmas, palaikymas, kurį sirgaliai mums suteikė, buvo tiesiog nepaprastas, ir krepšininkams per ilgąją pertrauką pasakiau – pasinaudokime šiuo palaikymu savo naudai“, – savaime suprantama, visai priešingai E. Atamanui kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Perspektyvoje – tik vieno mačo atstumas

Kaip pastebėjo M. Schilleris, kol kas „Žalgiris“ Eurolygos mačuose naudojo 11 žaidėjų: „Svarbu subalansuoti minutes, Martinas Gebenas buvo paskutinis, išėjęs į aikštelę antrame kėlinyje bei žaidęs trečio kėlinio pabaigą, ir jis žaidė gerai. Rotacijos krepšininkai buvo labai svarbūs mūsų žaidimui.“

Vyrukai, trenerio vertinimu, dirba labai gerai, jie nepaprastai pajėgūs daryti tai, kas jų prašoma. Laimėjus kelis susitikimus iš eilės, viską sudėjus, pasitikėjimas auga ir krepšininkai įgyja galimybę konkuruoti vis aukštesniu lygiu.

„Man nėra kito kelio kaip žengti mačas po mačo. Lietuvos krepšinio lygos ekipos labai gerai treniruojamos, man nėra lengva prisitaikyti. Apie Eurolygos komandų lygį nėra ko šnekėti. Mums reikia sunkiai dirbti susitikimas po susitikimo“, – paklaustas apie netolimoje ateityje numatomus mačus, dėstė M. Schilleris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA