Saviizoliacijoje esantiems rinkėjams – specialios balsavimo vietos | Kas vyksta Kaune

Saviizoliacijoje esantiems rinkėjams – specialios balsavimo vietos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad antrojo Seimo rinkimų turo metu saviizoliacijoje esantys rinkėjai galės balsuoti specialiai jiems įsteigtose išankstinio balsavimo vietose.

VRK iniciatyva, gavus Sveikatos apsaugos ministerijos leidimą ir bendradarbiaujant kartu su Vilniaus, Kauno, Šiaulių miestų ir Raseinių rajono savivaldybėmis spalio 19-22 dienomis šiuose miestuose bus atidarytos išankstinio balsavimo vietos specialiai saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, rašoma VRK pranešime žiniasklaidai.

Kaip informavo Sveikatos apsaugos ministerija, saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, grįžusiems iš užsienio arba turėjusiems kontaktą su COVID-19 sergančiais asmenimis, bus suteiktas leidimas iki 2 valandų palikti namus dėl galimybės atvykti į išankstinio balsavimo vietą.

„VRK ir su COVID-19 pandemija kovojantys miestai vienija jėgas, kad užtikrintų, jog specialiai saviizoliacijoje esantiems rinkėjams įrengtose išankstinio balsavimo vietose rinkėjai galėtų išreikšti savo pilietinę valią, – teigia VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Balsavimo vietų sąrašas tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams bus paskelbtas artimiausiu metu. Saviizoliacijoje esančių rinkėjų balsavimas iš automobilių būtų organizuojamas keturias dienas, spalio 19-22 dienomis nuo 7 val. iki 20 val. Rinkėjai į išankstinio balsavimo vietas, skirtas išimtinai saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, atvyks savo transportu.

Rinkėjams, kurie pageidaus balsuoti tokiose išankstinio balsavimo vietose, jokia išankstinė registracija nebus reikalinga, užteks su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį.

Atvykus balsuoti, rinkimų komisijos narys nustatys rinkėjo tapatybę, išduos jam balsavimo dokumentus, o rinkėjas, būdamas savo transporto priemonėje, užpildys balsavimo biuletenį, įdės jį į vokus, užklijuos ir grąžins rinkimų komisijos nariui.

Atvykstant į šias balsavimo vietas nebus svarbi rinkėjo deklaruota gyvenamoji vieta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA