Lietuvos valdžia tęsi Kaunui duotą pažadą | Kas vyksta Kaune

Lietuvos valdžia tęsi Kaunui duotą pažadą

BNS 2020/10/14 18:15
„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai iš Valstybės investicijų programos lėšų kitąmet planuojama skirti 2,3 mln. eurų. Tai numatyta Vyriausybės trečiadienį pateiktame projekte.

Kauno savivaldybės atstovų teigimu, ši suma atitinka susitarimus su Vyriausybe.

„Vyriausybė nuo 2018-2019 metų buvo pažadėjusi stadionui skirti 10 milijonų ir nuo tų metų skyrė lėšas: ne iš karto, o po tokią sumą, po kurią buvo matyta, kad galima panaudoti. (…) Tas 2,3 mln. eurų yra likutis iš tų 10 mln., kuriuos Vyriausybė buvo pažadėjusi tam objektui“, – BNS trečiadienį sakė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

„Iš esmės ši Vyriausybė ką pasakė, tą ir padarė“, – pridūrė jis.

Šių metų sausį Kauno savivaldybė nutraukė 34,95 mln. eurų vertės sutartį su Turkijos bendrove „Kayi Construction“. Savivaldybė šiai įmonei už atliktus darbus sumokėjo 8,5 mln. eurų. Rugpjūtį Kauno savivaldybė pasirašė 32 mln. eurų vertės rangos darbų sutartį su „Autokausta“.

 

Pasak Kauno vicemero, nors stadiono statybos darbai pabrango, iš turkų pavyko prisiteisti 2 mln. eurų garantą už esminių sutarties sąlygų nesilaikymą, todėl miesto įsipareigojimų suma ženkliai neaugo.

„Nuo pat pradžių buvo susitarimas, kad Vyriausybė duoda konkrečią pinigų sumą, visa kita lieka miestui išsispręsti“, – sakė A. Palionis.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Darbus planuojama baigti iki 2022 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA