VRK prašo saviizoliacijoje esantiems asmenims leisti vykti balsuoti | Kas vyksta Kaune

VRK prašo saviizoliacijoje esantiems asmenims leisti vykti balsuoti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, kad antrojo Seimo rinkimų turo metu saviizoliacijoje esantys rinkėjai galėtų balsuoti specialiai jiems įsteigtose balsavimo vietose.

Kaip nurodoma VRK pranešime, reaguodama į kiekvieną dieną besikeičiančią epidemiologinę situaciją šalyje, komisija kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją dėl saviizoliacijoje esančių asmenų balsavimo išankstinio balsavimo vietose, o ne namie.

Ministerijos prašoma sudaryti galimybes rinkėjams, esantiems saviizoliacijoje dėl to, kad jie grįžo iš užsienio, arba dėl to, kad turėjo kontaktą su COVID-19 liga sergančiu asmeniu, iki 2 valandų palikti savo izoliacijos vietą 2020 m. spalio 19-22 dienomis.

Saviizoliavęsi asmenys per minėtą laiko tarpą turėtų atvykti balsuoti į išankstinio balsavimo vietas, specialiai įsteigtas Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio miestų ir Raseinių rajono savivaldybėse.

„Rinkėjui atvykus, rinkimų komisijos narys nustatytų rinkėjo tapatybę, išduotų jam balsavimo dokumentus, o rinkėjas, būdamas savo transporto priemonėje, užpildytų balsavimo biuletenį, įdėtų jį į vokus, užklijuotų ir grąžintų rinkimų komisijos nariui“, – balsavimo eigą apibūdina VRK.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA