Naujas Kauno kultūros centro sezonas: senųjų tradicijų ir šiuolaikinio meno sintezė | Kas vyksta Kaune

Naujas Kauno kultūros centro sezonas: senųjų tradicijų ir šiuolaikinio meno sintezė

Kol trumpėjančios rudens dienos vis labiau užleidžia vietą jaukiems vakarams, juos kokybiškai praleisti padės atsinaujinęs Kauno kultūros centras (KKC), spalio 15-18 dienomis kviesdamas kauniečius ir miesto svečius į 81-ojo sezono atidarymo renginius, pilnus šokio, teatro, edukacijų ir naujojo fortepijono garsų.

81 metus buvęs kultūriniu fenomenu, aprėpusiu visą epochą nuo tarpukario iki dabartinio kultūros vystymosi etapo, naujuoju sezonu Kauno kultūros centras siekia panaikinti atskirtį tarp senųjų tradicijų ir šiuolaikinio meno – priešingai, skatina juos sujungti taip, jog jie taptų vienas kitą papildančiu veiksniu, kuriančiu šviežią požiūrį į Kauno kultūrą, rašoma KKC pranešime žiniasklaidai.

„Norime atkreipti lankytojų dėmesį į Kauno kultūros centro veiklų įvairovę, atvirumą ir norą augti“, – sako centro direktorė Klaudija Aleksandravičiūtė.

„Šiais iššūkių kupinais metais mes organizuojame ir koordinuojame ne tik mieste vykstančius didžiuosius renginius, bet ir daug repetuojame, kuriame bei diskutuojame savuose namuose – Kauno kultūros centre.

Tą aktyviai darėme ir visą vasarą: atidarę naują koncertinę erdvę – Kauno kultūros centro terasą – kvietėme klausytis ir kalbėtis su menininkais, mėgautis džiazo muzikos koncertais bei šokti grojant įdomiausiems didžėjų garsams. Visa tai ketiname tęsti rudenį ir žiemą, programą pildydami klasikinės muzikos koncertų ciklais ar pažintimis su jaunaisiais muzikais. Kauniečiams tiesiog privalu išgirsti mūsų naujojo fortepijono skambesį, – tvirtina K. Aleksandravičiūtė.

Kauno kultūros centro renginiai / KKC nuotr.

Sezono atidarymo metu didelis dėmesys bus skiriamas Lietuvos kultūros tarybos finansuojamam projektui „80 metų kultūros“, sukursiančiam naują produktą, pritaikytą prie pasikeitusių kultūros vartojimo aplinkybių ir į kultūrinę veiklą įtraukiantį plačią auditoriją: „Pamažu pradedame pasakoti savo istoriją, kuria didžiuojamės: apsilankę mūsų internetinėje svetainėje turės galimybę susipažinti su 80 metų kultūros paroda“, – sako centro direktorė.

„Tai unikalus, gyvosios atminties projektas, kurio dalimi gali tapti kiekvienas dalindamasis savo ar artimųjų prisiminimais apie praleistą laiką centre“, – kviečia ji.

Pradėdamas naują savo veiklos dešimtmetį, centras siūlo pažinti daugiasluoksnę kultūrą ir pamatyti Kazio Binkio teatro spektaklio premjerą „Uošvė rojuje“, dalyvauti mėgėjų meno kolektyvų, chorinės muzikos, folkloro ansamblio „Gadula“ ar Sauliaus Petreikio koncerte.

Apsilankyti dailės studijos „Vaivorykštė“ parodos atidaryme arba tapiserijos mozaikos „Lietuva – mano veidas“ pristatyme bei išmėginti fotostudijos „CREO“, architektūros studijos „200m2“, šiuolaikinio šokio studijos „Šokio namai“ ir garso technikos studijos „Room 404“ paruoštas edukacijas.

Vaikų ir jaunuolių liaudiškų šokių kolektyvas „Šėltinis” / KKC nuotr.

Kino gerbėjų lauks filmo „Sūkuriui 50“ seansas, kurį pristatys Jūratė ir Česlovas Norvaišos. Ypatingas dėmesys bus skiriamas mažiesiems lankytojams – jų lauks Kazio Binkio teatro spektaklis vaikams „Drakonetas“ ir teatralizuotas vaikų meno kolektyvų koncertas „Linksmojo laivelio kelionė“.

„Pradėdami naują, 81–ąjį sezoną, kviečiame nerti į kultūros begalybę: meno kolektyvus, kūrybines studijas ar savanorišką veiklą, leisiančią pažinti save kaip renginių koordinatorių ar organizatorių“, – sako K. Aleksandravičiūtė.

„Kviečiame atrasti renginius ar veiklas, kuriose dar niekada neteko lankytis. Kada, jeigu ne dabar? Siūlome pažinti meninius, kūrybinius užsiėmimus: fotografijos, architektūros, šokio ir garso studijas, kurių vadovai kalba šiandienos kalba. Atraskite bendraminčių ratą, naujus draugus bei kolegas, su kuriais gera savo talentu dalintis scenoje“, – ragina ji.

Renginiai vyks Kauno kultūros centre (Vytauto pr. 79). Dėl pasaulyje ir Lietuvoje susidariusios epidemiologinės situacijos, būtina išankstinė registracija el. paštu l.raudonikienė@kaunokulturoscentras.lt arba Kauno kultūros centro „Facebook“ paskyroje.

Visą renginio programą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA