Plūstelės šalto oro banga: Lietuvą toliau skalbs lietus | Kas vyksta Kaune

Plūstelės šalto oro banga: Lietuvą toliau skalbs lietus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Virš Pietų Europos jėgas telkiantis ciklonas savaitės pirmoje pusėje į Lietuvą atplukdys lietingus orus, o antroje savaitės pusėje iš šiaurės plūstelės šalto oro banga.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienio naktį lietaus zona išplito į didesnę šalies dalį. Ilgai trunkantis sodrus lietus tęsis šalyje per visą antradienio dieną. Artėjant ciklonui ims stiprėti šiaurės rytų vėjas. Temperatūra dieną sieks 9-14 laipsnių šilumos.

Trečiadienį Lietuvą toliau skalbs lietus ir taršys stiprus šiaurės rytų vėjas. Dieną pietiniuose rajonuose vėjas pasisuks iš rytų, pietryčių ir kiek aprims. Temperatūra naktį numatoma nuo 7 iki 12 laipsnių, dieną šiaurės vakarinėje šalies pusėje nuo 11-13, pietrytinėje iki 14–16 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį lietus nuslinks į šiaurinį šalies pakraštį, bet dieną, pakilusio gana stipraus šiaurės vėjo vėl genamas į pietus, grįš į didesnę šalies dalį. Temperatūra naktį numatoma tarp 5–10, dieną šalies pietuose iki 13 laipsnių, o šiaurėje tik apie 9-10 laipsnių šilumos.

Savaitės pabaigoje užslinks šalto oro banga iš šiaurės Naktimis išplis šalnos, dienomis temperatūra jau nesieks 10 laipsnių šilumos. Vietomis nulis šaltas trumpas lietus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA