Kaune radiatoriai pradės šilti dar šią savaitę | Kas vyksta Kaune

Kaune radiatoriai pradės šilti dar šią savaitę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Įsibėgėjant rudeniui, o termometro stulpeliams vis krentant žemyn, kauniečiai sukruto reikalauti šildymo sezono pradžios. Pasak Kauno miesto savivaldybės, šiltesnių vakarų namuose miestiečiai gali sulaukti jau nuo šio ketvirtadienio.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis, šildymo sezonas planuojamas pradėti artimiausiu metu, tikėtina – ketvirtadienį, spalio 15 dieną.

Rekordiškai maža kaina

Šildymo sezoną kauniečiai, Kauno rajono ir Jurbarko gyventojai, šildymui vartojantys miesto šilumą, pasitiks rekordiškai žema šilumos kaina – 2,92 cento už kilovatvalandę su 9 % PVM. Tai – žemiausia šilumos kaina spalį per pastaruosius 23 metus.

Kaip skelbia „Kauno energija“, lyginant su praėjusių metų spaliu, miesto šilumos kaina mažėja 30 proc. Kainos mažėjimą lėmė mažėjusi kuro kaina bei ženkliai sumažėjęs iš kitų šilumos gamintojų perkamas šilumos kiekis, kurį pakeitė pigesnė šilumos gamyba nuosavuose šilumos gamybos įrenginiuose.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Pabrėžtina, kad šilumos tiekėjai šilumą tiekia iki pastatų įvadų. Pastatų viduje už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą yra atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir kvalifikuoti šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.

„Kauno energija“ primena, kad iki šildymo sezono pradžios visi šilumos punktai turėjo būti parengti eksploatacijai ir privalo turėti parengties pasus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA