Prie Draugystės parko perėjoje vos nepartrenktas pėsčiasis: kas kaltas? | Kas vyksta Kaune

Prie Draugystės parko perėjoje vos nepartrenktas pėsčiasis: kas kaltas?

Stopkadras

Antradienio popietę vienoje „Facebook“ grupėje paviešintas tą pačia dieną Kovo 11-osios gatvėje užfiksuotas incidentas, vos nesibaigęs nelaime. Į perėją staiga iššokusio pėsčiojo tik per plauką nekliudo automobilis, žmogus suklumpa vidury važiuojamosios dalies.

„Vos vienas nebuvo numuštas šiandien. (PS. Nukrito pats, automobilis jo nelietė)“, – trumpai pakomentavo apie 13.20 val. Kovo 11-osios gatvėje užfiksuotos medžiagos autorius. Kaip matyti socialiniame tinkle patalpintame vaizdo įraše, iš pažiūros nepilnametis vyrukas staiga išbėga į gatvę ties stotele „Draugystės parkas“ esančioje pėsčiųjų perėjoje.

Situacija klasikinė – pirmoje juostoje kiek tolėliau nuo perėjos stovi 7 maršruto troleibusas, tuo metu antra juosta automobiliai juda V. Krėvės prospekto žiedinės sankryžos kryptimi. Ant šaligatvio stoviniavęs vaikinas metasi į priekį, mėgina pralįsti tarp gana tankiai judančių automobilių ir klumpa prieš „Volvo“, desperatiškai keliasi ir gatvę iš esmės įveikia keturpėsčias.

Reikia pabrėžti, kad asfalto danga Kovo 11-osios gatvėje neseniai atnaujinta ir pėsčiųjų perėja horizontaliuoju ženklinimu dar nepažymėta. Vis dėlto, iš abiejų pusių stovi gerai matomi kelio ženklai, tad eismo dalyviai privalo elgtis kaip įprastoje perėjoje.

Diskusijos dalyviai socialinio tinklo grupėje kaip tik ir spekuliavo „Volvo“ vairuotoją galėjus nesuprasti čia esant perėją, nors kiti sakė, kad ženklai puikiai matomi. Tuo metu vaikinas nuo komentatorių gavo velnių už tai, kad puolė į gatvę staiga ir gerai neįvertinęs situacijos.

Kaip primena „Kas vyksta Kaune“, Kelių eismo taisyklėse (KET) nurodoma, kad artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų į bet kurią jo važiavimo krypties eismo juostą, o keliuose su viena eismo juosta kiekviena kryptimi – į bet kurią eismo juostą įžengusį, žengiantį arba prieš pat važiuojamosios dalies kraštą stovintį ir laukiantį galimybės įžengti pėsčiąjį.

„Jeigu prieš pėsčiųjų perėją sustojo transporto priemonė, ta pačia kryptimi važiuojantis vairuotojas privalo sustoti ir vėl pradėti važiuoti tik įsitikinęs, kad perėjoje nėra pėsčiojo, kuriam jis galėtų sutrukdyti arba sukelti pavojų“, – teigia 31 KET punktas, taip pat elgtis reikia ir tuo atveju, jeigu ta pačia kryptimi važiuojantis automobilis ima mažinti greitį.

Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 4 d., nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles, užtraukia vairuotojams baudą nuo 60 iki 90 eurų.

[susije_video kurie=””]

Beje, panaši situacija paskutinę rugsėjo dieną įamžinta Romainiuose. Čia esančios Liucijanavos gatvės kelkraštyje suklupusi mažametė krenta tiesiai po automobilio ratais. Tiesa, atidaus vairuotojo dėka, skaudžių pasekmių išvengta.

Vaizdo įrašą pamatę Romainių gyventojai neslėpė, kad šaligatvių nebuvimas yra skaudi Romainių mikrorajono problema: „Baisu! Romainiuose būtini šaligatviai ir kuo skubiau, ypač link autobusų sustojimų! Bivylių, J. Semaškos, Romainių, Medekšinės, Liucijanvos, Lubinų, Kaimelės, Vijūkų gatvėse.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA