Kauno „Žalgiris“ ruošiasi dvigubai Eurolygos savaitei: komandos strategą neramina koronavirusas | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi dvigubai Eurolygos savaitei: komandos strategą neramina koronavirusas

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sekmadienį iš Rusijos grįžęs Kauno „Žalgiris“ jau ruošiasi pirmajai dvigubai savaitei ir išvykai į Belgradą, kur antradienį susitiks su vietos „Crvena Zvezda“. Kaip ir įprasta, vyriausiasis kauniečių treneris Martinas Schilleris pasidalijo mintimis prieš būsimą akistatą.

„Pasiruošimas vyksta įprastai. Žinoma, turime mažiau laiko ruoštis, tačiau su šia situacija esu susidūręs anksčiau, taigi negalėčiau pasakyti, kad jaučiuosi visiškai nekomfortabiliai“, – apie pasiruošimą dvigubai Eurolygos savaitei sakė M. Schilleris.

„Visų pirma, „Crvena Zvezda“ komanda turi dinamišką gynėjų duetą, – apie būsimą varžovą sakė „Žalgirio“ strategas. – Langstonas Hallas, Jordanas Loydas, Torrianas Waldenas – visi jie yra dinamiški žaidėjai ir treneris Saša Obradovičius mėgsta taip lipdyti savo komandas. Visų antra, jie ginasi agresyviai visoje aikštelėje, taigi šie du aspektai apibūdiną jų ekipą.“

Kaip rašoma „Žalgirio“ pranešime žiniasklaidai, „Crvena Zvezda“ pirmajame Eurolygos ture 63:77 nepasipriešino Stambulo „Fenerbahce“, tačiau jau antrose rungtynėse 90:73 nepaliko vilčių Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams. Paklaustas, kas lėmė tokį skirtingą rezultatą, strategas sakė, kad tai sezono pradžia ir komandos nuolat gerina savo žaidimą.

„Tai yra gera ir gerai treniruota komanda, turinti talento. Mes šioje lygoje neturime komandų, kurias būtų galima lengva nugalėti. Eurolygoje nėra pokštų ir kūdikių – kiekvienos rungtynės būna atkaklios. Tai dar tik sezono pradžia, visi ieško savojo žaidimo ir tai iš dalies galėtų paaiškinti tokius rezultatus. Vienas rungtynes žaidi Turkijoje, tuomet grįžti į Serbiją, žaidi rungtynes ir taip gerini savo žaidimą“, – komentavo specialistas.

Paklaustas, ką reikės padaryti norint sustabdyti „Crvena Zvezda“ vedlį J.Loydą, M.Schilleris akcentavo svarbą atkirsti jį nuo kamuolio.

„Jordanas yra labai dinamiškas taškų rinkėjas. Per jį eina daug derinių, tad pagrindinė užduotis bus rasti tinkamą žmogų, kuris galėtų gintis prieš jį. Turėsime stengtis, kad kamuolys jo rankose nebūtų kaip įmanoma dažniau, kas ne visada yra įmanoma, bet turėsime stengtis tai padaryti ir jį varginti. Taip pat privalėsime neleisti jam atlikti lengvų metimų ir versti jį rinkti sunkius taškus veržiantis link krepšio, vietoje to, kad jis atliktų laisvą metimą“, – apie „Crvena Zvezda“ lyderio sustabdymą sakė M.Schilleris.

Per pirmąsias dvejas rungtynes Belgrado komanda išmetė daugiau tritaškių nei dvitaškių. M. Schilleris pabrėžė, kad tai akcentuoja savo auklėtiniams, bet tuo pačiu žiūri ir į savąjį kiemą.

„Tai yra tai, ką pabrėžiame, tačiau apie tai kalbame ne tik ruošiantis rungtynėms, bet ir tuomet, kai kalba eina apie mūsų pačių žaidimą. Mes nebūtinai norime mesti daugiau tritaškių nei dvitaškių, bet norime atlikti laisvus tolimus metimus. Panašu, kad šiuo klausimu jie funkcionuoja itin panašiai“, – sakė M.Schilleris.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ paskelbė, kad Joffrey Lauvergne buvo diagnozuotas koronavirusas. Situaciją prisiminęs M.Schilleris teigė, kad jam teko prisitaikyti prie esamos padėties.

„Turėjome prisitaikyti. Kaip ir matėte, starto penkete rungtynes pradėjo Martinas Gebenas. Žinoma, Augustine‘as Rubitas žaidė penktu numeriu ir nesitraukė į ketvirtą poziciją. Tai buvo pagrindinis pokytis“, – komentavo strategas.

Paklaustas, ar dabartinė situacija su koronavirusu Eurolygos klubuose verčia nerimauti likusią komandą, M.Schilleris teigė, kad daro viską, jog jo komanda neužsikrėstų.

„Asmeniškai aš viruso nebijau ir nenoriu pasakyti, kad esu drąsus ar panašiai. Darau viską, kad neužsikrėsčiau virusu, gerbiu visas (taisykles), tačiau aš nebijau. Dabartinė situacija yra tokia, mes priėmėme šį darbą ir žinojome, jog rungtynės vyks nepaisant visko. Mes turime saugotis, būti protingi ir darome viską, kad būtume sveiki. Žiūrint į dabartinę padėtį, galima matyti, jog neužsikrėtusios komandos turi daugiau šansų laimėti nei įprastomis aplinkybėmis. Nenoriu būti suprastas klaidingai ir mes gerbiame esančias taisykles bei nebandome pasakyti, jog virusas nėra pavojingas“, – teigė „Žalgirio“ vyr. treneris.

„Mes visada taikome aukščiausio lygio saugumo priemones, nuolat atliekame testus, įskaitant vidurnaktį, kai grįžome iš rungtynių Rusijoje. Taip pat atliekame testus prieš išvykas ir darome pakartotinius testus, dėl ko susiklostė Joffrey situacija. Tai buvo klaida ir klaidos įvyksta – mes nieko nekaltiname. Situacija yra sudėtinga ir šiuo metu niekas neturi daug patirties. Jeigu kažkieno testas yra teigiamas, mes gerbiame tokį sprendimą ir atskiriame žaidėją nuo komandos. Visi dėvi kaukes, nuolat plauname rankas ir darome viską, ką galime“, – pratęsė M.Schilleris, paklaustas apie papildomas saugumo priemones.

„Žalgirio“ strategas neturėjo gerų naujienų dėl Patricio Garino, kurio būklė nėra pagerėjusi.

„Jis vis dar negali žaisti. Patricio negali žaisti nei LKL, nei Eurolygoje bei nežinome, kada tiksliai jis galės grįžti į aikštelę. Kaip ir sakiau, jo situacija pablogėjo ir tas pablogėjimas yra didesnis nei mažesnis“, – baigė „Žalgirio“ treneris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA