Kuriuos kandidatus kauniečiai siunčia į II Seimo rinkimų turą (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kuriuos kandidatus kauniečiai siunčia į II Seimo rinkimų turą (atnaujinta)

R. Tenio nuotr.

Paryčiais galutinai paaiškėjo, kuriuos kandidatus vienmandatėse Kauno miesto ir rajono apygardose kauniečiai siunčia į II-ąjį rinkimų turą. Iš 9-ių Kauno miesto ir rajono vienmandačių apygardų tik vienoje I turą didesne balsų persvara pavyko laimėti ne konservatorių atstovui, likusiose 8-iose pirmose pozicijose TS-LKD atstovai, kurių dauguma po dviejų savaičių susigrums su antrąją vietą daugiamandatėje apygardoje pelniusios „valstiečių“ partijos kandidatais.

Pirmieji duomenys iš Kauno apskrities – Raudondvario – pradėjo plaukti tik apie 22 val., o apie 2 val. ryto vis dar nebuvo suskaičiuota daugiau, kaip pusė Kauno rinkėjų balsų.

(atnaujinta 01:30 val.) Suskaičiavus visų 26 Raudondvario apylinkių balsus į pirmąją vietą išsiveržė LR Liberalų sąjūdžio kandidatas, dabartinis Seimo pirmininkas, per praeitus rinkimus kandidatavęs su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LŽVS), tačiau lyderio Ramūno Karbauskio palaikymo netekęs Viktoras Pranckietis (28,20 proc.). Antroje vietoje liko socialdemokratė, dabartinė Seimo narė R. Popovienė (26,90 proc.). Vos kelių procentų balsų persvarą turinti V. Pranckietis su R. Popoviene dėl Seimo mandato susigrums II rinkimų į Seimą ture, kuris vyks spalio 25 d.

Daugiamandatėje apygardoje Raudondvaryje daugiausiai balsų rinkėjai atidavė už TS-LKD partiją (25,15 proc.). Daugiau apie balsavimo rezultatus vienmandatėje Raudondvario apygardoje skaitykite čia.

(atnaujinta 8 val.) Suskaičiavus visų Garliavos apygardos rinkimų apylinkių balsus lyderio poziciją užėmė TS-LKD kandidatas J. Urbanavičius (32,46 proc.), antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys Paulius Visockas (20,86 proc.).

Daugiamandatėje apygardoje Garliavoje daugiausiai balsų rinkėjai atidavė už TS-LKD partiją (20,36 proc.). Daugiau apie balsavimo rezultatus Garliavoje skaitykite čia.

Tik prieš vidurnaktį ėmė aiškėti vaizdas didžiosiose Kauno apygardose. Pirmieji duomenys pradėjo keliauti iš Panemunės, Aleksoto-Vilijampolės, Centro-Žaliakalnio, vėliausiai duomenų sulaukta iš Šilainių. Visose 7-iose apygardose I turą tiek vienmandatėse, tiek daugiamandatėse apygardose laimėjo TS-LKD.

Panemunėje prieš dabartinį Sveikatos ministrą, LŽVS narį A. Verygą (20,21 proc.) užtikrintai laimėjo TS-LKD atstovė G. Skaistė (34,84 proc.). Daugiamandatėje apygardoje konservatoriai pelnė 33,26 proc. rinkėjų palankumą.

Savanorių apygardoje situacija per naktį taip pat ženkliai nepasikeitė. Čia pirmoje pozicijoje TS-LKD kandidatas Paulius Lukševičius (24,55 proc.), o antroje vietoje ir toliau išsilaikė šių rinkimų vienmandatėje staigmena – Laisvės partijos (LP) kandidatas Marius Matijošaitis (16,25 proc.), kuris jau anksčiau atkreipė portalo „Kas vyksta Kaune“ dėmesį dėl pavardės, sutampančios su Kauno mero. Kaip portalui yra sakęs pats M. Matijošaitis – šis sutapimas yra atsitiktinis ir su meru politikas nėra net pažįstamas. Daugiamandatėje Savanorių apygardoje palankumą taip pat pelnė TS-LKD partija (27,91 proc.).

Plačiau apie rezultatus Panemunės apygardoje – čia, Savanorių apygardoje – čia.

Aleksoto-Vilijampolės vienmandatėje apygardoje daugiausiai rinkėjų palaikymo sulaukė taip pat TS-LKD partijos atstovas, solistas Vytautas Juozapaitis (28,01 proc.), tačiau dėl antrosios vietos pradžioje vyko įnirtinga kova ir 8 val. duomenimis ją iš ilgametės Vilijampolės seniūnės Liukrecijos Navickienės galiausiai paveržė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė, kurią šiam sąrašui „perleido“ organizacija „Vieningas Kaunas“, Karolina Žekaitė (15,24 proc.). Save pati išsikėlusi L. Navickienė galiausiai liko 5-oje vietoje (9,84 proc.), o ją nežymiai aplenkė Laisvės partijos ir Darbo partijos atstovai.

Daugiau apie rezultatus Aleksoto-Vilijampolės vienmandatėje apygardoje skaitykite čia

Suskaičiavus Centro-Žaliakalnio apygardos rezultatus čia ir toliau ryškus lyderis išliko TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis (40,02 proc.). Antroje vietoje liko LŽVS kandidatė Audronė Jankuvienė (13,44 proc.). Praeityje garsiam krepšininkui Valdemarui Chomičiui pavyko surinkti kiek daugiau nei 5 proc. rinkėjų balsų, o daugiamandatėje apygardoje šios apygardos rinkėjai taip pat labiausiai palaikė TS-LKD (37,17 proc.). Daugiau skaitykite čia

Petrašiūnų-Gričiupio apygardoje užtikrinta persvara laimėjo TS-LKD kandidatas Kazys Starkevičius (35,44 proc.), kuris II rinkimų ture dėl vietos LR Seime varžysis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) iškeltu kandidatu Gediminu Vasiliausku (16,75 proc.). Daugiamandatėje Petrašiūnų-Gričiupio apygardoje TS-LKD pelnė 31,69 proc. rinkėjų palankumą. Daugiau apie balsavimo rezultatus šioje apygardoje skaitykite čia.

Suskaičiavus Kalniečių apygardos rinkėjų balsus užtikrintą pergalę čia švenčia TS-LKD atstovas Arvydas Anušauskas (33,13 proc.). II ture jam teks kovoti su LVŽS atstove, dabartine Seimo nare Aušra Papirtiene (18,07 proc.). Už TS-LKD daugiamandatėje apygardoje balsavo 31,65 proc. rinkėjų. Plačiau apie Kalniečių apygardos rezultatus skaitykite čia.

Šilainių vienmandatėje apygardoje pirmoje vietoje TS-LKD atstovė J. Šiugždinienė (33,31 proc.), antroje vietoje liko „valstiečių“ iškelta Ligita Valalytė (17,40 proc.), kurią taip pat Kaune pralaimėjusiai LŽVS „perleido“ visuomeninis judėjimas „Vieningas Kaunas“. Už TS-LKD Šilainiuose balsavo 30,60 proc. rinkėjų. Daugiau apie Šilainių apygardos rezultatus skaitykite čia.

Taigi, II ture Kaune 6-iose apygardose iš 7-ių TS-LKD atstovams teks susigrumti su dabartinės valdančios partijos LŽVS kandidatais. Vienintelis antrąją vietą iš „valstiečių“ paveržęs politikas – Marius Matijošaitis iš Laisvės partijos. Kiti arčiausiai antros vietos priartėję politikai – LR Liberalų sąjūdžio atstovai Simonas Kairys (Kalniečiuose) ir Rimantas Mikaitis (Šilainiuose).

Kauno rajone situacija II ture skirtinga nuo miesto, kaip jau rašėme, Raudondvario apygardoje Liberalų sąjūdžio kandidatas susigrums Lietuvos socialdemokratų partijos atstove, Garliavoje konservatorius kovos taip pat prieš socdemų kandidatą.

8 val. ryto duomenimis vis dar nėra gauti rezultatai iš 6-ių apylinkių vienmandatėse apygardose. Viso visoje Lietuvoje yra 1989 apylinkės. VRK duomenimis visi balsai iš Kauno miesto ir rajono yra suskaičiuoti.

Naujausi rezultatai ir duomenys apie Kauno miesto ir rajono rinkimų apylinkes pateikiami čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA