Per pirmąjį Seimo rinkimų turą – keturi ikiteisminiai tyrimai | Kas vyksta Kaune

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą – keturi ikiteisminiai tyrimai

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/10/12 09:36
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą – nuo spalio 5 d. 7 val. iki 12 d. 7 val. – policija gavo 131 pranešimą apie pažeidimus, susijusius su rinkimais. Kaip skelbia Policijos departamentas, per šį laikotarpį pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai – po du Vilniaus ir Kauno apskrityse.

Spalio 8-ąją Kaišiadorių rajone tyrimas pradėtas dėl galimai neteisėtai renkamų balsų, o tą pačią dieną Vilniuje – dėl sulaikyto neblaivaus vairuojančiojo kandidato į Seimo rinkimus.

Sekmadienį, spalio 11 d., 7.28 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje reikia patikrinti vieno komisijos nario blaivumą. Komisijos narei (g. 1964 m.) nustatytas 1,32 prom. girtumas, ji nušalinta nuo rinkimų apylinkės komisijos narės pareigų.

Spalio 11-ąją iki 13 val. policija gavo 32 pranešimus apie galimus pažeidimus, ikiteisminių tyrimų nepradėta.

Kaip jau rašyta, 15.30 val. Vilniuje, L. Sapiegos rinkimų apylinkėje, atvykęs balsuoti rinkėjas, būdamas agresyviai nusiteikęs, nuplėšė nuo komisijos nario veido apsauginę kaukę ir sudavė ranka į veidą, tuo sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 140 str. 1 d. (Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

Iki 16 val. policija gavo 57 pranešimus, susijusius su rinkimais. Per šį laikotarpį pradėtas 1 ikiteisminis tyrimas (140 str. 1 d.). Daugiausiai pranešimų gauta iš Vilniaus apskr. – 28, iš kitų apskričių – ženkliai mažiau.

Daugiausiai pranešimų gauta dėl neleistinos agitacijos, įtartinų asmenų ar automobilių šalia rinkiminių komisijų. Dėl kai kurių pranešimų informacija bus tikslinama, sprendžiama dėl ikiteisminių tyrimų pradėjimo.

Iki 19 val. gauta 70 pranešimų, daugiausiai pranešimų gauta iš Vilniaus apskr. – 35, iš kitų apskričių – ženkliai mažiau. Pradėtas 1 ikiteisminis tyrimas (LR BK 140 str.).

Iki spalio 12 d. 7 val. policija gavo 81 pranešimą, susijusį su rinkimais. Per šį laikotarpį pradėti 2 ikiteisminiai tyrimai. Nemažai informacijos gauta iš „Baltųjų pirštinių“, dėl kai kurių pranešimų informacija bus tikslinama, sprendžiama dėl ikiteisminių tyrimų pradėjimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA