Aplūžę turėklai kauniečiui apnuogino valdžios abejingumą žmonėms su negalia: niekam jie nerūpi | Kas vyksta Kaune

Aplūžę turėklai kauniečiui apnuogino valdžios abejingumą žmonėms su negalia: niekam jie nerūpi

Skaitytojo nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaunietis, kurio teigimu Kauno miestas nesirūpina sunkiai matančias ar vos vaikštančiais gyventojais. Skaitytojui užkliuvo turėklų, kuriais naudojasi žmonės su šiomis negaliomis būklė.

Kaip pasakojo vyras, turėklais esančiais Žaliakalnyje, J. Žemgulio gatvėje, naudojasi sunkiai vaikščiojantys bei matantys kauniečiai. Tačiau jau kurį laiką turėklai yra sulūžę arba ne pačios geriausios būklės, o ženklų, kad bus imtasi juos tvarkyti nėra.

[galerija kiek=”8″]

Pasak kauniečio, jis kreipėsi į įvairias institucijas, tačiau valdininkai išliko abejingi.

„Rašyta ir savivaldybei, ir kalbėta su Žaliakalnio seniūnu bei aklųjų centro atstovais. Pasirodo niekam jie nerūpi, išgirdau patarimą, kad eik pats juos ir dažyk. Sovietines vaikų žaidimo aikšteles išmontuoja, o ką su šitu „lobiu” daryti“ – valdžios abejingumo piktinosi vyriškis.

Kauno miesto savivaldybės atstovai portalui nurodė, kad apie turėklų būklę yra žinoma ir vietomis jau vyksta tvarkymo darbai.

„Apsauginių atitvarų būklė mums yra žinoma ir pagal galimybes bei toje vietovėje gyvenančių regėjimo negalią turinčių asmenų prašymu atitvarai yra remontuojami (J. Žemgulio g.) arba keičiami naujais (Savanorių pr. ir Taikos pr.). Vidaus takų apsauginiams atitvarams remontuojamos ir tvarkomos (keičiamos) sulūžusios vietos.“, – situaciją komentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Vedėjas taip pat pridėjo, kad po pokalbio su vietos bendruomene bus imtasi ir šalinimo darbų.

„Seniūnija kartu su Aušros gatvės seniūnaičiu inicijuos pokalbį su vietos aklųjų ir silpnaregių bendruomene dėl apsauginių atitvarų, neatliekančių apsaugos funkcijų šalinimo“, – teigė jis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA