Vyriausioji rinkimų komisija primena: balsuoti bet kur – negalima | Kas vyksta Kaune

Vyriausioji rinkimų komisija primena: balsuoti bet kur – negalima

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pranešime žiniasklaidai informuoja, kad spalio 11-ąją, pagrindinę rinkimų dieną rinkėjai gali balsuoti tik savo rinkimų apylinkėje arba savo apygardoje esančiose rinkimų apylinkėse.

Pranešama, kad VRK sulaukia rinkėjų kreipimųsi, kad šie negali balsuoti bet kurioje Lietuvos vietoje esančiose rinkimų apylinkėse.

VRK atkreipia dėmesį, kad vadovaujantis Seimo rinkimų įstatymo nuostatomis, pagrindinę rinkimų dieną rinkėjai gali balsuoti tik savo rinkimų apylinkėje, kuri yra priskirta remiantis pagal rinkėjo deklaruotą gyvenamąją vietą, arba tos pačios rinkimų apygardos apylinkėse.

Išimtinais atvejais, jeigu rinkėjas faktiškai gyvena kitos rinkimų apygardos teritorijoje, jis gali prašyti rinkimų komisijos būti įtrauktas į tos apylinkės rinkėjų sąrašus ir paprašyti užpildyti F5 formą, kurios pagrindu jį būtų galima įrašyti į tos konkrečios rinkimų apylinkės rinkėjų sąrašus.

Prieš tai rinkėjas gali būti paprašytas įrodyti, kad jis faktiškai gyvena kitoje apygardoje (pvz.: pateikti pažymą apie deklaruotą gyvenamąją vietą, gali pateikti disponuojamo nekilnojamojo turto dokumentus ir pan.).

Naujausi rezultatai ir duomenys apie Kauno miesto ir rajono rinkimų apylinkes pateikiama šiame puslapyje>>>>>

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA