Rinkiminis sekmadienis Kaune: daugiausia rinkėjų – ankstyvą rytą | Kas vyksta Kaune

Rinkiminis sekmadienis Kaune: daugiausia rinkėjų – ankstyvą rytą

R. Tenio nuotr.

Darganotas rinkiminis sekmadienis Kaune kol kas staigmenomis nepasižymėjo: rinkėjai įprastai balsuoja savo apylinkėse, laikosi saugumo reikalavimų, paiso rekomendacijų nesibūriuoti. Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje, nemažai rinkėjų jau balsavo iš anksto.

14 val. VRK duomenimis aktyviausiai Kaune rinkėjai balsuoja Centro-Žaliakalnio apygardoje, čia jau balsavo virš 36 proc. rinkėjų. Mažiau aktyvios apygardos – Panemunė, Petrašiūnai ir Savanoriai – jose aktyvumas dar neperkopė 30 proc. ir visose siekia šiek tiek per 29 proc.

Lyginant su bendruoju šalies rinkėjų aktyvumu, kuris yra per 31 proc., Kauno aktyvumas yra panašus. Nuo miesto neatsilieka ir rajono apygardų gyventojai, 14 val. duomenimis, Raudondvaryje jau balsavo per 30 proc. rinkėjų, Garliavoje – virš 31 proc.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė Kauno Centro-Žaliakalnio apygardos Gerovės apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Dalia Slavinskienė, šie rinkimai skiriasi nuo ankstesnių ne tik dėl taikomų COVID-19 prevencijos reikalavimų, bet ir dėl didesnio balsavusiųjų iš anksto skaičiaus. Pasak moters, jei iki 14 val. jos pirmininkaujamoje apylinkėje buvo balsavę virš 700 rinkėjų, tai išankstinių balsų apylinkė yra gavusi virš 500. Viso šioje apylinkėje registruoti 4110 rinkėjų.

Pasak D. Slavinskienės, šįryt komisiją šiek tiek nustebino ir tik atvėrus duris 7 val. ryto darbuotojus pasitikęs gana nemažas atėjusiųjų balsuoti rinkėjų būrelis – jų buvo apie kelias dešimtis. Vėliau didesnis rinkėjų srautas užlpūdo tarp 9 ir 10 val. ryto. „Net teko šiek tiek reguliuoti srautus bei prašyti žmonių laikytis saugių atstumų“, – sakė ji. Komisijos pirmininkės vertinimu, dauguma rinkėjų yra sąmoningi, laikosi reikalavimų, dėvi kaukes, turi rašymo priemones. „Bet jei pamirštų – turime atsargoje ir tušinukų, ir vienkartinių kaukių“, – užtikrino D. Slavinskienė.

7 val. ryto laukusių kol bus atvertos apylinkės durys rinkėjų aktyvumas nustebino ir kitos Kauno Kalniečių apygardos Šiaurės apylinkės rinkimų komisijos pirmininkę Jolantą Golumbauskienę. „Ryte prie durų mūsų jau laukė apie 15 vyresnio amžiaus rinkėjų, kurie skubėjo balsuoti kuo anksčiau, nes baiminasi koronaviruso“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė moteris.

Šioje apylinkėje iki 14 val. buvo balsavę daugiau kaip 800 rinkėjų, o iš anksto čia savo balsą atidavė 243, balsavo namuose – 37, norą balsuoti saviizoliacijoje pareiškė vienas asmuo. Didžiausias srautas apylinkę užplūdo apie 12 val., antrosios bangos laukiama artėjant vakarui.

14 val. duomenimis Centro Žaliakalnio apygardoje tarp aktyviausiai balsuojančių apylinkių – Tekstilininkų apylinkė (virš 40 proc.), Kalniečiuose – P. Lukšio (virš 39 proc.).

Naujausi rezultatai ir duomenys apie Kauno miesto ir rajono rinkimų apylinkes pateikiami čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA