Rinkimų dienos atgarsiai: iš viso gauta 70 pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus | Kas vyksta Kaune

Rinkimų dienos atgarsiai: iš viso gauta 70 pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus

BNS 2020/10/11 20:19
Asociatyvi / E. Šostakaitės nuotr.

Policija pranešė, kad sekmadienį gavo 70 pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus, pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas.

„Per šiandien iki 19 val. gauta 70 pranešimų, per visą laikotarpį, su išankstiniu balsavimu, iš viso yra gauta 120 pranešimų. Tiek šiandien, tiek per visą laikotarpį, pranešimai pasiskirsto per pusę, t. y. pusė pasiekė iš Vilniaus apskrities“, – per spaudos konferenciją sekmadienį sakė R. Požėla.

Policijos generalinio komisaro teigimu, per visą rinkimų laikotarpį pradėti trys ikiteisminiai tyrimai.

„Vienas pradėtas Kauno policijoje dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise spalio 8 dieną, tą pačią dieną kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas Vilniuje dėl vieno iš kandidatų vairavimo esant neblaiviam ir trečias ikiteisminis tyrimas pradėtas šiandien (sekmadienį – BNS), netradicinė situacija, kuomet panaudotas smurtas prieš rinkimų komisijos narį“, – vardijo R. Požėla.

Generalinis komisaras teigė, kad fizinį skausmą komisijos nariui sukėlęs vyras, 19 val. duomenimis, dar nebuvo sulaikytas.

Anot Policijos departamento, daugiausiai pranešimų gauta dėl neleistinos agitacijos, įtartinų asmenų ar automobilių šalia rinkimų komisijų, viešosios tvarkos pažeidimų, apsaugos priemonių nedėvėjimo, galimo rinkėjų pavežimo, neblaivių asmenų ar komisijos narių, saviizoliacijos pažeidimų.

Nemažai informacijos gauta iš nepriklausomos rinkimų stebėjimo organizacijos „Baltosios pirštinės“.

Policijos generalinis komisaras teigė, kad per praėjusius rinkimus 2016 metais policija rinkimų dieną buvo gavusi 74 pranešimus ir pradėjusi tris ikiteisminius tyrimus, šį sekmadienį – 70 pranešimų ir vieną ikiteisminį tyrimą.

Per išankstinį balsavimą 2016 metais gauti 86 pranešimai ir pradėti du ikiteisminiai tyrimai, šiemet per išankstinį balsavimą gauta 50 pranešimų ir pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

Policija sekmadienį taip pat pradėjo tyrimą po to, kai Vilniuje agresyvus vyras sudavė rinkimų komisijos nariui į veidą. Incidentas įvyko L. Sapiegos rinkimų apylinkėje.

Anot pareigūnų, sekmadienį apie pusę keturių popiet atvykęs balsuoti rinkėjas, būdamas agresyviai nusiteikęs, nuplėšė nuo komisijos nario veido apsauginę kaukę ir sudavė ranka į veidą, tuo sukeldamas fizinį skausmą.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Naujausi rezultatai ir duomenys apie Kauno miesto ir rajono rinkimų apylinkes pateikiami čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA