Kauno dramos teatras planuoja iki metų galo užbaigti scenos apšvietimo atnaujinimą | Kas vyksta Kaune

Kauno dramos teatras planuoja iki metų galo užbaigti scenos apšvietimo atnaujinimą

BNS 2020/10/10 16:48
R. Tenio nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) įpareigojus Kauno dramos teatrą nutraukti tris 437 tūkst. eurų vertės didžiosios scenos apšvietimo atnaujinimo konkursus, įkūrimo šimtmetį švenčiantis teatras teigia jau paskelbęs naujus konkursus ir tikisi scenos apšvietimą atnaujinti iki Naujųjų metų.

Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas sako, jog konkursai jau nutraukti ir paskelbti iš naujo.

„Privalome vykdyti tarnybos sprendimus, bet, aišku, galėtume diskutuoti, tik gaila, kad jie nediskutuoja, nes tikrai mums atrodo tos priežastys labai smulkios“, – BNS sakė E. Stancikas.

Pasak jo, lėšos apšvietimui skirtos iš Valstybės investicijų programos, jos turi būti įsisavintos iki šių metų pabaigos, todėl tikimasi, kad nauji konkursai įvyks sklandžiai.

„Tikimės, kad terminai nepasikeis, norime į juos tilpti, nes kitu atveju grėstų pinigų nepanaudojimas ir lėšų neįsisavinimas. (…) Privalome juos įsisavinti iki Naujųjų metų“, – teigė teatro vadovas.

Kauno dramos teatras nori atnaujinti didžiosios scenos meninį apšvietimą, įsigyjant įvairių prožektorių.

„Teatras švenčia šimto metų įkūrimo jubiliejų, suplanuoti ir renginiai, o didžiosios scenos apšvietimo sistemos atnaujinimas suteiktų visai kitas galimybes meniniams sprendimams“, – teigė E. Stancikas.

VPT teigimu, nutrauktame konkurse reikalavimai tiekėjams dirbtinai ribojo konkurenciją. Pavyzdžiui, perkant prožektorius, įmonės turėjo būti įvykdžiusios bent vieną sutartį, pagal kurią pardavė prietaisų mažiausiai už 150 tūkst. eurų.

„Kadangi pati įranga yra sudaroma iš atskirų elementų, o reikalaujama, pavyzdžiui, kad būtų bent viena sutartis už ne mažiau nei 150 tūkst. eurų, tai kuo tas tiekėjas yra pranašesnis už tokį tiekėją, kuris turi, pavyzdžiui, dvi sutartis po 75 tūkst. eurų, arba tris sutartis po 50 tūkst. eurų“, – BNS sakė VPT laikinoji vadovė Jovita Petkuvienė.

Anot jos, kelios sutartys po keliasdešimt tūkstančių eurų parodo tiekėjo pajėgumą, kad jis nėra tik mažmeninis pardavėjas, pardavinėjantis po vieną elementą.

Pasak E. Stanciko, naujasis konkursas turėtų baigtis lapkritį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA