Naujas sveikatinimo veiklas Kauno rajone atrasti kviečia „Sveikatos akademija“ | Kas vyksta Kaune

Naujas sveikatinimo veiklas Kauno rajone atrasti kviečia „Sveikatos akademija“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras gyventojus kviečia į „Sveikatos akademiją“. Po mėnesį laiko „Sveikatos akademija“ svečiuosis skirtingose Kauno rajono bendruomenėse, kur kartą per savaitę organizuos nemokamas sveikatinimo veiklas.

„Kauno rajono bendruomenių poreikiai keičiasi – susidomėjimas sveika gyvensena vis didėja, tad gyventojams nebepakanka vienkartinių paskaitų ar sveikatinimo užsiėmimų. Būtent dėl to ir kilo idėja organizuoti kompleksines veiklas, apimančias skirtingas temas, kad gyventojai susidarytų visapusišką požiūrį, kas tai yra sveika gyvensena“ – pasakoja Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.

Iš viso bendruomenių lauks keturi skirtingi sveikatinimo užsiėmimai – sveikos mitybos, „Mindfulness“ metodų, „Tai Chi“ ir bendrosios sveikatos paskaitos.

„Sveikos mitybos paskaitos ir maisto gamybos pamokos metu Kauno rajono gyventojai su profesionalų pagalba išmoks pasigaminti sveikatai palankius užkandžius, desertus bei išgirs pačias naujausias ir mokslu patvirtintas mitybos rekomendacijas. Taip pat vienam iš dalyvių bus dovanojama Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro išleista sveikatai palankių receptų knyga, kurioje net ir patys išrankiausi dalyviai ras sveikesnių receptų alternatyvų įprastiems pietums ar užkandžiams“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistė Karolina Klimaitė.

„Sveikatos akademija“ / Organizatorių nuotr.

Ypatingai daug dėmesio, visuomenės sveikatos specialistės teigimu, „Sveikatos akademijos“ metu sulaukia dėmesingo įsisąmoninimo užsiėmimas „Mindfulness“. Jo esmė – valingas dėmesio sutelkimas į norimą objektą, suvokiant realybę tokią, kokia ji iš tiesų yra.

Šis metodas žinomas jau kelis tūkstančius metų, o dabar jis jau moksliškai pagrįstas ir sėkmingai taikomas psichologijoje, siekiant susidoroti su stresu. Taip pat šis metodas tinkamas visiems, norintiems geriau suvokti save ir savo jausmus, lavinti kūrybingumą, pagerinti darbo našumą bei bendrą gyvenimo kokybę“. Trečiojo „Sveikatos akademijos“ užsiėmimo metu Kauno rajono gyventojai bus kviečiami išbandyti „Tai Chi“, dar žinomus kaip meditacijos judesyje užsiėmimus.

Šios praktikos esmė – atsikratyti įtampos, kuri ateina iš išorės ir iš vidaus. Tai žemo intensyvumo veikla, lėti, sąmoningi judesiai, jokių svarmenų. Tuo tarpu nauda – maksimali. Praktika sujungia daugelį kinų medicinos, filosofijos bei kovos menų aspektų ir kartu kuria didelę naudą sveikatai: stiprina raumenis, didina lankstumą, moko išlaikyti pusiausvyrą, gerina širdies ir vidaus organų darbą.

„Sveikatos akademija“ / Organizatorių nuotr.

Prisiliesti prie „Tai Chi“ filosofijos, anot Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistės, rekomenduojama kiekvienam. Pratimai tinkami tiek sportininkams, tiek žmonėms, dirbantiems sėdimą darbą, tiek senjorams, tiek norintiems reabilituotis po operacijų ar traumų.

Galiausiai, ketvirtąją „Sveikatos akademijos“ veiklą Kauno rajono bendruomenių gyventojai galės rinktis patys. Kartu su profesionaliais mokymų lektoriais, gyventojai galės diskutuoti apie užkrečiamąsias ligas, teisingą antibiotikų vartojimą, ar, pavyzdžiui, apie taisyklingą vaikų burnos higieną.

Šiuo metu jau paskelbtos „Sveikatos akademijos“ veiklos Ringaudų bendruomenėje. Nemokami užsiėmimai spalio mėnesį vyks Ringaudų bendruomenės centre. Iki metų galo „Sveikatos akademijos“ veiklos taip pat planuojamos ir kitose Kauno rajono bendruomenėse.

Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją šalyje, užsiėmimai bendruomenėms bus organizuojami nuotoliniu būdu, gyventojams bus siūloma prisijungti prie paskaitų per aktyvią nuorodą.

Norintys, kad „Sveikatos akademija“ būtų organizuojama jų bendruomenei, kviečiami kreiptis tiesiogiai į Kauno rajono visuomenės sveikatos biurą. Daugiau informacijos suteiks Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistė Karolina Klimaitė, telefonu 867155409 arba el. paštu klimaite.karolina@kaunorvsb.lt .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA