Nedžiuginanti sinoptikų prognozė: laukia niūrus ir lietingas savaitgalis | Kas vyksta Kaune

Nedžiuginanti sinoptikų prognozė: laukia niūrus ir lietingas savaitgalis

Pietų oro srautą pakeitęs vakarų į Lietuvą jau neš vėsesnius orus. Paskutinėmis savaitės dienomis virš Pietų Skandinavijos ir Baltijos regiono apsistojęs žemo atmosferos slėgio laukas lems permainingus orus, dažnai praslinks lietus bangos.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienio dieną iš vakarų per Lietuvą slinks ciklono slėnis su šaltuoju atmosferos frontu, nešdamas lietų ir keldamas stiprokus pietvakarių vėjo gūsius. Vakariniuose rajonuose temperatūra pakils tik iki 12-14 laipsnių, o šalies rytuose, kur lietaus debesys atkeliaus tik popiete, oras šils iki 15-17 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį lyti jau neturėtų, debesys prasisklaidys, vėjas nurims, pamažu kryps iš pietryčių. Antroje nakties pusėje pradės formuotis rūkas, rytą jis gali išplisti į didesnę šalies dalį. Temperatūra pažemės iki 4-9 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną, ryto rūkams prasisklaidžius, dangų užklos žemi pilki debesys. Dienai dar neįpusėjus daug kur ims lynoti. Lietus su trumpomis pertraukomis užsitęs iki kitos dienos. Pūs pietryčių pamažu stiprėjantis vėjas. Temperatūra šeštadienio dieną šiauriniuose rajonuose kils vos iki 13-14 laipsnių, pietiniuose rajonuose vietomis dar pasieks 16-17 laipsnių.

Šeštadienio vakare ir sekmadienio naktį lietus bus intensyvesnis, daugiau liūtinio pobūdžio. Antroje nakties pusėje vėjas pradedant vakariniais rajonais pasisuks iš pietvakarių, vakarų ir pradės silpnėti. Lietingą sekmadienio naktį temperatūra svyruos apie 9-12 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną pirmiausia perstos liję vakariniuose rajonuose, o šalies rytuose lietus pasitrauks tik gerokai popiete. Debesys pamažu plonės, į dienos pabaigą pradės sparčiau sklaidytis. Dienos temperatūra daug kur neviršys 12-14 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA