Atšauktas vizitas Kauno ligoninėje – tik ledkalnio viršūnė: fiksuojamas naujas koronaviruso židinys | Kas vyksta Kaune

Atšauktas vizitas Kauno ligoninėje – tik ledkalnio viršūnė: fiksuojamas naujas koronaviruso židinys

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojai dėl sutrikusio Kauno ligoninės Neurologijos skyriaus darbo. Paskirto vizito kauniečiai nesulaukė, nors teko atsiprašyti iš darbų, tačiau ligoninėje jiems buvo pranešta, kad skyriaus gydytojai izoliavosi, todėl pas specialistą patekti nepavyks. Pasigilinus į situaciją, paaiškėjo, kad Neurologijos skyriuje užfiksuotas naujas koronaviruso židinys, todėl dalis paslaugų neteikiamos.

„Vakar nuvykus į klinikinę ligoninę Josvainių g. 2 pagal registruotą taloną, kurio laukiau mėnesį laiko, pirmiausia, tai niekas nematavo temperatūros, o moteris, kuri tai turėjo padaryti, stovėjo prie rūbinės ir kalbėjosi. Man įėjus net nesiūlė pasimatuoti temperatūros… O labiausiai šokiravo tai, kad padavus dokumentą, pareiškė, kad neurologai visi karantine“, – apie netikėtai pasisukusį vizitą pas gydytojus pasakojo kaunietė.

„Buvo ryte skambinta ir klausta dėl atvykimo laiko. Net nebuvo apie tai užsiminta ir nieks net nesivargino paskambinti ir pranešti… Laukus tiek laiko, ne tik nepatekau pas specialistą, bet ir dar turėjau išeiti anksčiau iš darbo, kad vykti i ligoninę, bet nieko ten negavau… Tai klausimas, už ką mes mokame tada sveikatos draudimą? Jei neįmanoma patekti pas specialistus ir niekas net nesivargina to pranešti…“, – piktinosi nesuteiktomis paslaugomis ji.

Susisiekus su LSMU Kauno ligoninės komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vyriausiu specialistu, Sauliumi Tvirbutu, šis pranešė, kad minėta situacija galėjo kilti dėl to, kad LSMU Kauno ligoninės Neurologijos skyriuje, esančioje Josvainių g. 2, buvo pradėtas epidemiologinis tyrimas, nes 4 pacientams ir dviem darbuotojams (gydytojui ir valytojai) patvirtintas teigiamas COVID-19 testo rezultatas.

Dėl būtent naujai užfiksuoto koronaviruso židinio, ir vykdant tyrimą, dalis darbuotojų atsidūrė saviizoliacijoje, todėl kai kurios ambulatorinės paslaugos apribotos. Neurologijos skyrius dirba, bet nepriimami nauji pacientai.

Daugiau informacijos bus pateikta, kai bus sulaukta kitų darbuotojų ir pacientų testų rezultatų.

Specialistas patikino, kad visiems atvykusiems pacientams temperatūra tikrinama.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA