Balsavimo kabinoje V. Matijošaitis užtruko, bet nedvejojo | Kas vyksta Kaune

Balsavimo kabinoje V. Matijošaitis užtruko, bet nedvejojo

R. Tenio nuotr.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ketvirtadienio rytą stojo į eilę prie rotušės, kur šiandien dar galima sudalyvauti išankstiniame Seimo rinkimų balsavime. V. Matijošaitis neslepia – balsą atidavė už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS), tačiau pradėtus darbus Kaune tęs ir tuo atveju, jeigu bičiuliui Sauliui Skverneliui aukščiausias vykdomosios valdžios pozicijas teks apleisti.

Šiek tiek po 10 val. Rotušės aikštėje su Loreta Stonkiene ir savivaldybės administracijos direktoriumi Viliumi Šiliausku pasirodęs V. Matijošaitis kartu su kauniečiais atstovėjo gana sparčiai judėjusioje eilėje, o balsavimo kabinoje kiek užtruko atidžiai žvalgydamasis į priešaky pakabintą kandidatų sąrašą.

Galiausiai, popieriuje išreikšta mero valia buvo užantspauduota ir spragsint fotoaparatams V. Matijošaitis kartu su širdies drauge pasiuntė biuletenį į balsadėžę.

[galerija kiek=”16″]

Toliau norėtų dirbti su valdančiaisiais

Biuletenius į balsadėžę įmetęs V. Matijošaitis žurnalistus patikino, kad Kaune, savivaldybėje, po rinkimų tikrai niekas nesikeis. „O man būnant meru tiek antroje kadencijoje, tiek pirmos kadencijos antroje pusėje buvo labai gerai dirbti su premjeru Sauliumi Skverneliu. Politinių įsitikinimų aš nežiūriu, bet žiūriu į žmonių dalykiškumą ir dalykines savybes.

Man būtų gerai, kad valdžioje liktų „valstiečiai“, todėl, kad Kaunas pradėjęs daug projektų ir jie visi, kaip liaudyje sakoma, važiuoja. Statom, darom. Kas gyvena Kaune arba čia atvažiuoja, visi mato pasikeitimus į gerą pusę. Tas ir džiugu“, – kalbėjo Kauno meras.

V. Matijošaitis pripažino be jokios abejonės balsavęs už S. Skvernelį bei jo partiją. Be to, pažymėjo meras, į LVŽS visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ yra delegavusi keturis žmones, kurie „labai gerai dirba miestui“.

„Nespėliokime, kokius šansus jie turi rinkimuose, gal tų bangų labai didelių nebus. (…) Žmonės visada mėgsta naujoves, aš manau, kad geriau dvi kadencijas atbūtų, bet tų, kurie ten sėdi amžinai, Seime gyvena ir įsivaizduoja esantys proto bokštai, tikrai nereikia. Dvi kadencijos ir užtenka, galėtų net įstatymais apibrėžti, aš daugiau nelaikyčiau“, – teigė V. Matijošaitis.

Įstrigo opozicijos lyderio manieros

„Jeigu valdančioji koalicija pasikeis ir premjeru taps Gabrielius Landsbergis, konfrontacija atsiras, gal anksčiau išeisiu iš šito posto“, – juokavo Kauno meras, tuoj pat surimtėjęs ir pridūręs nemanantis Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininką būsiant tokį keistą, kad pradėtų mosuot kardais.

V. Matijošaitis nesileido į diskusijas dėl konservatorių ir „valstiečių“ priešpriešos, dažnai prasiveržiančios viešoje erdvėje, tačiau prisiminė pirmą G. Landsbergio vizitą savo kabinete: „Susikėlė koją ant kojos, galvoju, ant stalo užkels. Visi mes keisti ir skirtingi. (…) Kiti sako, už permainas, aš geriau – už realius darbus. Ką matai, kad gali padaryti – daryk, o ne miegok, ir bus tos permainos.

Mes esame pradėję stadiono statybą ir dviejų ledo aikščių areną, baseiną, „Mokslo salą“. Dar ne viską suvardijau ir premjeras Saulius džiaugiasi tuo, kad turime visus reikiamus dokumentus, surengtus konkursus ir dėl to vyksta darbai.“

Apie trečią kadenciją mąstys vėliau

Tuo metu garsiai nuskambėjęs Kauno miesto ir rajono jungimas, V. Matijošaičio požiūriu – ne premjero darbas, o šie administraciniai vienetai kažkada susijungs natūraliai.

Paklaustas, ar Laisvės partijos atstovo Mariaus Matijošaičio kandidatavimo Savanorių apygardoje nepalaikė triuku, meras sakė žinantis tarp kandidatų į Seimą esant Matijošaitį, bet šio žmogaus nepažįstantis.

„Ne vienas Matijošaitis yra, Suvalkijoje nemažai gyvena, bet ne giminės ir ne draugai“, – šypsojosi Kauno vadovas.

Pasiteiravus, ar Seimo rinkimai turės įtakos jo apsisprendimui dėl tolimesnio darbo Kauno savivaldybėje, V. Matijošaitis tarė, kad pirmiausia reikia sveikam gyvam pabaigti šitą mero kadenciją – tada ir pasakysiantis dėl tolimesnių planų.

Miesto ir rajono gyventojai balsuoti `čiami trijose vietose

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad išankstiniame balsavime dalyvaujantys kauniečiai šiemet parlamentą renka ne Kauno savivaldybės pastate Laisvės alėjoje, o Kauno kultūros centro mažojoje salėje (Kęstučio g. 1, įėjimas iš Vytauto pr. pusės) arba Kauno rotušės didžiojoje salėje (Rotušės a. 15). Balsavimo vietos, anot savivaldybės, pakeistos dėl didesnės erdvės ir patogesnio rinkėjų srautų valdymo.

Tuo metu Kauno rajono gyventojai biuletenius pildyti kviečiami rajono savivaldybės pastate (Savanorių pr. 371, įėjimas iš Kalniečių poliklinikos pusės arba iš P. Lukšio g.). Tiek miesto, tiek rajono gyventojai išankstinio balsavimo vietose laukiami spalio 5, 6, 7 ir 8 dienomis, nuo 7 iki 20 val.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, per pirmas tris išankstinio balsavimo dienas savo valią pareiškė 74 537 arba 3,09 proc. visų rinkėjų. Aktyviausiai piliečiai balsavo Kauno Centro-Žaliakalnio (7,32 proc.) ir Ignalinos bei Švenčionių rajonus apimančioje Nalšios pietinėje (5,4 proc.) apygardose.

Taip pat aktyviai rinkėjai iš anksto balsavo Panevėžio Nevėžio ( 5,17 proc.), Kauno Kalniečių (5,13 proc.) bei Druskininkus ir Lazdijų rajoną apimančioje Jotvingių (5,09 proc.) apygardose.

Primenama, kad dalyvaujant tiek išankstiniame (spalio 5–8 d.), tiek įprastame (spalio 11 d.) balsavime, būtina laikytis visų saugumo reikalavimų. Šiemet gyventojai, atvykdami balsuoti, turi turėti ne tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, bet ir nuosavą rašiklį bei dėvėti apsauginę veido kaukę. Balsavimo patalpose rinkėjai turi laikytis saugaus 2 metrų atstumo tarp žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA