Svarbus pokytis pacientams: Kaune pristatytas naujas diagnostikos centras | Kas vyksta Kaune

Svarbus pokytis pacientams: Kaune pristatytas naujas diagnostikos centras

Kauno klinikų nuotr.

Šiandien Kauno klinikose ligoninės bendruomenei ir svečiams pristatytas naujas Ambulatorinis diagnostikos centras. Ilgai lauktas pastatas ligoninėje leis teikti dar kokybiškesnes ambulatorines paslaugas visos Lietuvos pacientams, o darbuotojams užtikrins modernias erdves darbui.

[galerija kiek=”4″]

Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius džiaugėsi, kad per metus laiko pavyko pastatyti pacientams reikšmingą pastatą, kuriame jau greitai ambulatorinės ir diagnostikos paslaugos bus teikiamos 40 proc. visų Kauno klinikų ambulatorijos pacientų.

„Senosios patalpos, kuriose buvo įsikūrusi Konsultacinė poliklinika, pradėjo veikti 1940-aisiais ir išgyvenusios ne vieną rekonstrukciją, šiandien nebeatitinka šiuolaikinių ambulatorinių padalinių reikalavimų. Todėl džiaugiamės, kad naujajame pastate pavyko užtikrinti visas sąlygas, leidžiančias įgyvendinti modernius pacientų vadybos ir gydytojų darbo principus“, – Kauno klinikų pranešime spaudai teigia R. Jurkevičius.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, naujojo Ambulatorinio diagnostikos centro atidarymas Kauno klinikų miestelyje – labai svarbus pokytis ne tik pacientams iš visos Lietuvos, bet ir medikų bendruomenei.

„Senasis pastatas primena šios ligoninės istoriją, tačiau jis jau nebeatitiko šiuolaikinių reikalavimų, o paslaugų poreikis Kauno klinikose nuolat plečiasi. Perkėlus gydymo paslaugų teikimą į naująjį korpusą, gerės ne tik pacientams teikiamų paslaugų kokybė, prieinamumas, bet ir darbo sąlygos sveikatos priežiūros specialistams”, – sveikindamas centro atidarymo proga kalbėjo A. Veryga.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius prof. habil. dr. Remigijus Žaliūnas džiaugėsi, kad glaudus Universiteto ir Kauno klinikų bendradarbiavimas bei naujasis Ambulatorinio diagnostikos centras leidžia plėsti diagnostikos ir gydymo galimybes pacientams, geresnes sąlygas užtikrina sveikatos priežiūros specialistams ir suteikia daugiau erdvės mokytis ir tobulėti studentams.

Ambulatorinis diagnostikos centras / Kauno klinikų nuotr.

Naujas Ambulatorinis diagnostikos centras atitinka sveikatos priežiūros įstaigų standartus. Patogūs logistikos sprendimai, didelės laukimo ir poilsio erdvės, pacientų informacinė sistema ir tame pačiame pastate veiksianti instrumentinė ir laboratorinė diagnostika leis užtikrinti dar kokybiškesnį pacientų ištyrimą bei greičiau sudaryti gydymo planą.

Naujame pastate dirbantiems plataus profilio specialistams šiuolaikiškas darbo sąlygas užtikrins modernios šildymo ir vėdinimo sistemos, patogios darbo, poilsio ir persirengimo zonos. Didžioji dalis Ambulatoriniame diagnostikos centre įrengtų kabinetų – daugiafunkciniai ir bus naudojami pagal daugumos pacientų poreikius. Tai leis operatyviau planuoti ligoninės darbą ir pagal galimybes padidinti reikiamų sveikatos priežiūros paslaugų skaičių.

Ambulatoriniame diagnostikos centre bus teikiamos dienos stacionaro terapinio profilio paslaugos. Numatyta, kad pacientai po intervencinių procedūrų, kurių metu taikyta anestezija, bus stebimi ir tik tada išleidžiami iš ligoninės. Senosiose patalpose tokių galimybių nebuvo, todėl pacientai po šių procedūrų būdavo stacionarizuojami.

Istorinis senosios Konsultacinės poliklinikos pastatas įtrauktas į architektūrinio paveldo sąrašą, jokie pakeitimai jame nebuvo galimi, todėl nuspręsta statyti naują pastatą Kauno klinikų miestelyje.

Bendras Ambulatorinio diagnostikos centro plotas – 6.500 kv. m. Planuojama, kad naujasis pastatas pacientams duris atvers dar šių metų gale. Numatoma, kad jame per dieną apsilankys 2000-2500 pacientų. Naujame centre pacientams sveikatos priežiūros paslaugas teiks 14 įvairių specialybių gydytojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA