Išskirtinės gamybos cepelinai čia kauniečius traukia iš tolimiausių miesto kampų | Kas vyksta Kaune

Išskirtinės gamybos cepelinai čia kauniečius traukia iš tolimiausių miesto kampų

Organizatorių nuotr.

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios užeigos „Kolegos“ vadovas Dainius Paulauskas sako, kad maitinimo versle įmanoma suderinti, jog maistas būtų patiekiamas ir greitai, ir kokybiškas. Užeiga ypač didžiuojasi pagal ypatingą receptą vietoje gaminamais itin gardžiais cepelinais, dėl kurių žmonės atvažiuoja iš tolimiausių miesto kampelių.

[galerija kiek=”4″]

Įgyvendino svajonę

D. Paulauskas sako, kad turėti nuosavą užeigą buvo jo sena svajonė, kurią įgyvendinti pradėjo prieš 12 metų.

„Mano pagrindinis verslas – visai kitoje srityje. Bet pats labai mėgstu gaminti, taip pat visada turėjau norą ir turėti vietą, kur galėčiau žmonėms pasiūlyti skanaus kokybiško maisto. Kur būtų smagu užsukti ne tik pavalgyti, bet ir pabūti“, – pasakojo pašnekovas.

Prieš 12 metų „Kolegos“ duris atvėrė Ukmergėje, o 2018 m. – ir Kaune. Į šį užsiėmimą įsitraukė ir visa Dainiaus šeima. Jis pats čia būna beveik nuolatos ir prižiūri visus procesus. Dukra dirba administratore, pagelbėti užsuka ir žmona, o mokykloje dar besimokantis sūnus darbuojasi vasaros atostogų metu.

Iš viso užeigoje dirba beveik 35 žmonės.

„Man tai pirmiausia yra hobis. Nesivaikome pelno bet kokia kaina. Mums svarbiausia, kad žmogus galėtų greitai, skaniai ir nebrangiai pavalgyti. Visą maistą gaminame patys, nenaudojame jokių pusfabrikačių, o tam reikia daug darbo rankų. Kokybei skiriame labai didelį dėmesį – kas rytą ragaujame visus patiekalus. Ir, pripažinsiu, yra tekę kai ką gaminti iš naujo, nes kokybei nedarome jokių nuolaidų“, – sakė D. Paulauskas.

Patiekalų įvairovė – kad išsirinktų kiekvienas

Savo garsiuosius cepelinus „Kolegos“ gamina patys kaskart, kai jie būna dienos meniu.

„Kai dar neturėjau savo maitinimo įstaigos, buvau gana nusivylęs kitur patiekiamais cepelinais, nes jie nebūdavo tokie kaip namuose. Konsultavomės su daugeliu gerų šeimininkių, sukūrėme savo receptą.

Cepelinų nešaldome ir juo labiau neperkame pusgaminių iš kitur, kaip daro daugelis kitų maitinimo įstaigų. Gaminame ir verdame tik tai dienai, todėl jie labai skanūs, tikri, natūralūs ir taip vertinami žmonių“, – apie savo virtuvės pasididžiavimą pasakojo pašnekovas.

Kiti patiekalai kasdien kintančiame meniu taip pat ruošiami tokiu pačiu principu – viskas šviežia, jokių pusgaminių. Beje, meniu gana platus. Kasdien svečių laukia apie 20 skirtingų patiekalų – nuo jau minėtų cepelinų, kepsnių, kotletų iki žuvies, blynų, troškinių ir ant žarijų keptos mėsos. Kasdien laukia ir pora dienos sriubos pasiūlymų.

„Idėja tokia, kad sau tinkamą patiekalą galėtų rasti kiekvienas. Ir tas, kuris mėgsta tradicinę virtuvę, ir tas kuris maitinasi vegetariškai ar veganiškai. Išrankesni klientai gali drąsiai važiuoti pas mus, nes tikrai žino, kad iš daugelio valgių tikrai ras kažką, kas tiks.

Turime ir madingų patiekalų, pavyzdžiui, troškintus jaučio žandus arba japonišką jaučio uodegų troškinį. Pastarasis – tikrai restoraninis patiekalas, kurio pas mus galima paragauti už gerokai mažesnę kainą“, – užeigos privalumus dėstė jos savininkas.

Maisto nereikia laukti

Dar vienas svarbus dalykas, kurį labai vertina „Kolegų“ lankytojai – laikas. Maisto čia nereikia laukti, nes pagaminti patiekalai yra laikomi šiltai marmituose, o klientai renkasi juos savitarnos principu. Tai leidžia pietaujantiems žmonėms nušauti du zuikius vienu šūviu: pavalgyti šilto kokybiško maisto ir sutaupyti pietų pertraukos laiko, kurį gali skirti sau.

Nors didžiausio lankytojų srauto užeiga sulaukia pietų metu, čia galima užsukti visą dieną – nuo 9 iki 18 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA