Koronavirusas plinta Kauno ligoninėje, tarp užsikrėtusiųjų ir jogos entuziastai | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas plinta Kauno ligoninėje, tarp užsikrėtusiųjų ir jogos entuziastai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per vakar parą šalyje patvirtintas 81 COVID-19 infekcijos atvejis. Iš jų 32 atvejai patvirtinti Vilniaus, 31 Kauno, 12 Šiaulių, 3 Tauragės, po 1 Panevėžio, Telšių ir Alytaus apskrityse, – praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Vakar taip pat nustatyti 3 įvežtiniai atvejai iš Baltarusijos, Švedijos ir Čekijos. Asmenims, kurių užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos, per vakar parą patvirtinta 11 atvejų. 34 atvejai patvirtinti po kontakto, tačiau, šie atvejai, pirminiais duomenimis, nėra priskiriami protrūkiams, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Per vakar parą patvirtinti 33 atvejai, susiję su protrūkiais. Kauno apskrityje 4 atvejai, iš kurių 1 antrinis, patvirtinti Kauno vyriausiojo policijos komisariato protrūkyje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami 22 atvejai.

2 atvejai, nustatyti vakar, yra susiję su Erudito licėjaus protrūkiu, su kuriuo iš viso siejama 19 atvejų.

Su „Kauno autobusų“ protrūkiu siejamas 1 atvejis. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejami 2 atvejai.

1 antrinis atvejis yra siejamas su Kauno Jogos studija. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 3 atvejai.

Per vakar parą su Valstybinio Kauno muzikinio teatro protrūkiu susietas 1 atvejis. Iš viso šiame protrūkyje jau skaičiuojamas 51 atvejis.

Taip pat 1 atvejis fiksuotas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninėje Kardiologijos skyriuje. Šiuo metu NVSC yra gavusi informacijos ir apie kitų asmenų, galimai susijusių su šiuo skyriumi, teigiamus testų rezultatus, tačiau jų epidemiologinė diagnostika dar tęsiama.

1 antrinis atvejis patvirtintas Raseinių savivaldybėje. Su šiuo protrūkiu jau siejamas 51 atvejis.

Vilniaus apskrityje 3 atvejai, iš kurių 1 antrinis, susijęs su sveikatingumo klubo „Alfasteps“. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejami 7 atvejai.

Per vakar parą patvirtinti 4 atvejai, susiję su ledo ritulio varžybomis. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejami 22 atvejai.

1 antrinis atvejis siejamas su rugsėjo 24 d. „K2 Comedy“ Atviro Mikrofono renginiu. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejami 2 atvejai.

Šiaulių apskrityje 4 atvejai patvirtinti per vakar parą yra susiję su AB „Rūta“. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 12 atvejų.

3 atvejai siejami su AB „Telia“ įmone Šiauliuose. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 15 atvejų.

1 antrinis atvejis šeimoje patvirtintas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 65 atvejai.

1 antrinis atvejis Šiaulių apskrityje yra siejamas su koronavirusinės infekcijos protrūkiu Kelmės pieninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejami 29 atvejai.

Sidabravo žemės ūkio bendrovėje Radviliškyje patvirtintas 1 atvejis. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 4 atvejai.

1 atvejis, patvirtintas per vakar parą, yra siejamas su Radviliškyje veikiančia siuvykla „Danijus“. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejamas 21 atvejis.

Panevėžio apskrityje 1 atvejis siejamas su įmone UAB „Iremas“. Su šiuo koronavirusinės infekcijos protrūkiu jau siejama 15 atvejų.

Tauragės apskrityje 2 atvejai patvirtinti VšĮ Jurbarko ligoninėje.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 5366 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2700 asmenys, 2546 – pasveiko. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad parėjusią parą patvirtintos 5 mirtys nuo COVID-19 infekcijos.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA