Garbaus amžiaus moters elgesys autobuse kaunietį pribloškė | Kas vyksta Kaune

Garbaus amžiaus moters elgesys autobuse kaunietį pribloškė

R. Tenio nuotr.

Skaitytojai pasidalino šokiruojančia istoriją, kurią pamatė viešajame Kauno transporte. Ne gana to, kad garbaus amžiaus keleivė nedėvėjo kaukės, tačiau nusprendė kelionę autobusu šiek tiek pagyvinti alkoholiniu gėrimu.

„Praeitą penktadienį važiavau 40-tuoju autobusu Kaune, įlipau Gedimino gatvės stotelėje. Važiuoju ir matau gan seno amžiaus moteriškę, kuri sėdi autobuse be kaukės, nekreipiau dėmesio, bet vėliau ji atsidarė savo rankinuką ir išsitraukė stiklinį buteliuką“, – su nuostabą pastebėtą incidentą pradėjo pasakoti skaitytojas.

Šokiruojanti tiesa buvo ta, jog butelyje buvo tikrai ne vanduo, o šiek tiek stipresnis gėrimas. Moteris daug pastangų savo vaišių paslėpti neįdėjo, nes autobuse iš kart pasklido smarkus gėrimo aromatas.

„Degtinės butelis buvo įvyniotas į permatomą maišelį. Pradėjo gerti, pagalvojau gal ten vanduo, bet po to pajutau stiprų alkoholio kvapą, kiek vėliau pradėjo ji užkandžiauti sausainius, kaipgi be užkandos.

Pagalvojau gal man pasivaideno, bet vėliau vėl išsitraukė buteliuką ir vėl pradėjo gerti tada vėl pajutau stiprų kvapą. Kaip taip galima? Ar pensininkams kurie yra rizikos grupėje taikomos lengvatos?“, – negalėjo matomais vaizdais patikėti istorija pasidalinęs skaitytojas.

Dėl nedėvėtos kaukės, administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Administracinių nusižengimų kodekse taip pat numatyta, kad alkoholinių gėrimų ir kitų svaigalų, pagamintų naudojant spiritą, gėrimas visų rūšių visuomeniniame transporte užtraukia įspėjimą arba baudą nuo aštuonių iki keturiolikos eurų. Tokie pat veiksmai, padaryti pakartotinai per vienerius metus po administracinių nuobaudų paskyrimo, – užtraukia baudą nuo keturiolikos iki dvidešimt aštuonių eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA