Įžūlūs pažeidimai kauniečiams bado akis: ar tik nereikėtų papildomų saugumo priemonių? | Kas vyksta Kaune

Įžūlūs pažeidimai kauniečiams bado akis: ar tik nereikėtų papildomų saugumo priemonių?

Skaitytojo nuotr.

Rugpjūčio viduryje prasidėjusi Žaliakalnio viaduko rekonstrukcija kauniečius jau kurį laiką pasitinka laikinais eismo ribojimais. Uždarius P. Kalpoko gatvę, čia transporto priemonių eismas draudžiamas, o pėstieji vis dar gali prasmukti siauru po viaduku aptvertu labirintu. Tiesa, šalimais gyvenantys kauniečiai jau pradeda rūpintis pėsčiųjų saugumu, mat praeiviams paliktu takeliu įžūliai naudojasi ir Kelių eismo taisyklių nepaisantys motociklininkai.

„P. Kalpoko gatvė yra uždaryta ties viaduku, dėl viaduko remonto. Yra ženklas draudžiantis važiuoti, tik pėstiesiems yra paliktas perėjimas. Tačiau šiuo praėjimu sėkmingai naudojasi motociklininkai“, – „Kas vyksta Kaune“ redakcijai pasakojo KET pažeidimus įamžinęs kaunietis.

Vyro teigimu, kas dieną tokių taisyklių nepaisančių vairuotojų pasitaiko tikrai ne vienas. „O juk pėsčiųjų praėjimu eina vaikai, mamos su vaikais ir pan. Na tai ar nereikėtų papildomų saugumo priemonių nuo tokių, kuriems negalioja taisyklės ir apribojimai?“, – viešai klausimą kėlė skaitytojas.

Uždarytas transporto priemonių eismas P. Kalpoko gatvėje / Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu, kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku, Kelių eismo taisyklėse nustatytos įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų galimai su 1-3 mėn. vairuotojo pažymėjimo atėmimu.

Darbai užtruks

Kaip jau rašyta, daugiau kaip prieš pusę amžiaus statyto viaduko rekonstrukcija turėjo baigtis dar šiemet, tačiau nuo rangovo nepriklausantys tinklų iškėlimo darbai užsitęsė.

„Tik iškėlus dujotiekį ir Energijos skirstymo operatoriaus tinklus bus galima rekonstruoti viaduką. Darbų pabaiga nusikėlė į 2021 m. pavasarį“, – seniau portalui pasakojo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Planuojama, kad po rekonstrukcijos važiuojamoji viaduko dalis šiek tiek praplatės – bus įrengtos dvi 3 metrų pločio eismo juostos. Viaduko šonuose pėstiesiems nusidrieks po beveik 2 metrus pločio siekiantys šalitilčiai. Tuo pačiu bus sutvarkyta ir po viaduku einanti P. Kalpoko gatvės atkarpa.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA