Koronavirusą patvirtinus viename Kauno baseinų, stabdoma jo veikla | Kas vyksta Kaune

Koronavirusą patvirtinus viename Kauno baseinų, stabdoma jo veikla

Asociatyvi / KSM „Startas“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Iš 100 naujų koronaviruso atvejų per sekmadienį 40 nustačius Kauno apskrityje, aiškėja, kad infekcija kabino savivaldybės sporto mokyklą „Startas“. Šios biudžetinės įstaigos baseine Miško gatvėje patvirtinti du susirgimai COVID-19 – kol bus ištirti visi darbuotojai, plaukimo treniruotės čia nutrauktos, veiklą anksčiausiai atnaujinti planuojama kitą pirmadienį.

Lakoniškas pranešimas apie sporto mokyklos plaukimo padalinyje nustatytą koronaviruso infekciją pirmoje dienos pusėje paviešintas „Starto“ internetiniame poortale ir „Facebook“ puslapyje. Žinutėje nurodoma, kad baseino paslaugos stabdomos iki spalio 12 d.

Susirgo treneris ir baseine sportuojantis vaikas

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su sporto mokyklos „Startas“ direktoriumi Mantu Raila, šis informavo, kad COVID-19 sekmadienį patvirtintas vienam treneriui ir vienam baseiną lankančiam vaikui.

„Šie atvejai nesusiję, auklėtinis sportuoja kitoje grupėje ir su susirgusiuoju baseine kontakto neturėjo. Kol kas neaišku, kur užsikrėtė sporto mokyklos darbuotojas“, – sakė M. Raila, pridėjęs, kad po savaitgalio į darbą nė vienas treneris jau nėjo ir skubėjo išsitirti.

Daugiau žinių šiuo metu nėra, šiandien ir rytoj baseino personalas testuojamas. Dėl auklėtinių testavimo dar neaišku, tačiau, patikino pašnekovas, visi apie situaciją yra informuoti, sudarinėjami kontaktą galėjusių turėti vaikų sąrašai. Juos Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) greičiausiai kvies pasitikrinti.

M. Raila nurodė plaukimo padalinį lankant apie 400 vaikų, „Starto“ baseine dirba 17 trenerių ir instruktorių.

Užsidaro mažiausiai savaitei

„Starto“ direktorius portalui patvirtino, kad baseinas uždarytas bent iki spalio 12 d., dabar užsiėmimai nevyksta. „Po to matysime, viskas priklausys nuo tyrimų rezultatų, nes treneriai mažiausiai per savaitės laikotarpį turi gauti po du neigiamus testus“, – aiškino M. Raila.

Jeigu pirmu kartu tarp baseino darbuotojų nebus nustatyta nė vieno naujo susirgimo, ateinantį savaitgalį jie turės pasitikrinti darkart ir nepatvirtinus daugiau koronaviruso atvejų galės pradėti darbą. Kiti sporto mokyklos „Startas“ padaliniai dirba kaip įprasta, jų specialistai kontaktų su baseino darbuotojais neturėjo.

Sporto mokykla „Startas“, kaip nurodoma oficialiame internetiniame puslapyje – vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų sportinio ugdymo biudžetinė Kauno miesto savivaldybės įstaiga. Mokykloje sportininkai treniruojami plaukimo, meninės gimnastikos, sportinės gimnastikos, tinklinio ir lengvosios atletikos sporto grupėse.

„Šiuo metu mokykloje sportuoja virš 1500 sportininkų, juos treniruoja daugiau nei 80 trenerių. Europos ir pasaulio įvairių amžiaus grupių čempionatuose, Olimpinėse žaidynėse kasmet startuoja apie 20-30 sportininkų ir ten iškovoja medalius. „Starto“ auklėtiniai kiekvienais metais parveža apie 700 įvairių amžiaus grupių Lietuvos čempionatų medalių“, – vardijami sporto mokyklos pasiekimai.

Didesnė dalis naujų atvejų – Kauno apskrityje

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad NVSC duomenimis, per spalio 4 d. Lietuvoje patvirtinta 100 koronavirusinės infekcijos atvejų. 40 iš jų registruota Kauno, 27 – Vilniaus, 21 – Šiaulių apskrityse. Dar 5 fiksuoti Panevėžio, 2 – Klaipėdos, 4 – Alytaus bei 1 – Telšių apskrityse.

Kauno apskrityje, Raseinių rajone, įsikūrusiuose Blinstrubiškių socialinės globos namuose vakar patvirtinta 10 koronavirusinės infekcijos atvejų. Visi asmenys yra darbuotojai. Iš viso registruotas jau 71 atvejis: 27 darbuotojai, 40 gyventojų ir 4 antriniai atvejai.

Dar 2 atvejai siejami su protrūkiu Raseinių rajono Betygalos Maironio gimnazijoje (iš viso 3 atvejai), 1 – su Raseinių „Šaltinio“ progimnazija, kur infekcija patvirtinta mokiniui (iš viso 3 susiję atvejai). Taip pat 1 atvejis (mokinys) siejamas su protrūkiu Kauno Erudito licėjuje (iš viso 17 susijusių atvejų) bei 1 – su Kėdainių rajono Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazija, atvejis antrinis (iš viso 3 susiję atvejai).

2 atvejai Kauno apskrityje siejami su protrūkiu Valstybiniame Kauno muzikiniame teatre. Abu atvejai yra antriniai. Iš viso registruota 50 susijusių atvejų.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 5285 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2675 asmenys, 2497 – pasveiko. Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA