„Kauno dienos“ redakcijoje patvirtintas koronaviruso atvejis | Kas vyksta Kaune

„Kauno dienos“ redakcijoje patvirtintas koronaviruso atvejis

R. Tenio nuotr.

COVID-19 infekcija Kaune neaplenkė ir žiniasklaidos organizacijų. „Kas vyksta Kaune“ pasiekė žinia apie „Kauno dienos“ redakcijoje užfiksuotą koronaviruso atvejį. Dienraščio vyriausiasis redaktorius Arūnas Andriuškevičius patvirtino, kad susirgo vienas darbuotojas.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė A. Andriuškevičius, vienas teigiamas COVID-19 atvejis patvirtintas penktadienio vakarą. Vyr. redaktorius nepatikslino, kokios pozicijos darbuotojui nustatyta infekcija ir kaip intensyviai asmuo galėjo lankytis įvairiose miesto vietose.

„Visi redakcijos darbuotojai informuoti tą patį vakarą, artimą kontaktą turėję kolegos izoliavosi namuose, visiems jiems jau atlikti arba netrukus bus atlikti viruso testai. Visi jau žinomi testų rezultatai yra neigiami“, – teigė A. Andriuškevičius, pridūręs, jog per savaitgalį dezinfekuotos visos redakcijos patalpos, darbas organizuotas nuotoliniu būdu.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, per spalio 4 d. Lietuvoje patvirtinta 100 koronavirusinės infekcijos atvejų. 40 iš jų registruota Kauno, 27 – Vilniaus, 21 – Šiaulių apskrityse. Dar 5 fiksuoti Panevėžio, 2 – Klaipėdos, 4 – Alytaus bei 1 – Telšių apskrityse.

Kauno apskrityje, Raseinių rajone, įsikūrusiuose Blinstrubiškių socialinės globos namuose vakar patvirtinta 10 koronavirusinės infekcijos atvejų. Visi asmenys yra darbuotojai. Iš viso registruotas jau 71 atvejis: 27 darbuotojai, 40 gyventojų ir 4 antriniai atvejai.

Dar 2 atvejai siejami su protrūkiu Raseinių rajono Betygalos Maironio gimnazijoje (iš viso 3 atvejai), 1 – su Raseinių „Šaltinio“ progimnazija, kur infekcija patvirtinta mokiniui (iš viso 3 susiję atvejai). Taip pat 1 atvejis (mokinys) siejamas su protrūkiu Kauno Erudito licėjuje (iš viso 17 susijusių atvejų) bei 1 – su Kėdainių rajono Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazija, atvejis antrinis (iš viso 3 susiję atvejai).

2 atvejai Kauno apskrityje siejami su protrūkiu Valstybiniame Kauno muzikiniame teatre. Abu atvejai yra antriniai. Iš viso registruota 50 susijusių atvejų.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 5285 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2675 asmenys, 2497 – pasveiko. Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA